Alvar Aalto -viikon avajaisviikonloppu keräsi yhteen lähes 4 000 kävijää

Alvar Aalto -viikon avajaisviikonlopun tapahtumat keräsivät Alajärvellä noin 4 000 kävijää. Kuva: Tuure Äikäs.
Alvar Aalto -viikon avajaisviikonlopun tapahtumat keräsivät Alajärvellä noin 4 000 kävijää. Kuva: Tuure Äikäs.

– Olemme erittäin tyytyväisiä avajaisviikonlopun kävijämäärään. Kävijätavoitteemme on ollut 9 000 kävijää koko tapahtumaan, ja mikäli meno jatkuu tällaisena, niin tulemme pääsemään tavoitteeseen. Tapahtuman ohjelma on runsas ja täynnä elämyksiä, jotka selkeästi ovat onnistuneet puhuttelemaan monia, kommentoi tapahtuman tuottajana toimiva Alajärven kaupungin yhteisökoordinaattori Tuomas Lahdenperä.

Avajaisviikonlopussa oli paljon ohjelmaa. Perjantainen avajaisilta huipentui Alavolin tanssijoiden Aaltoliikkeessä-tanssiteokseen ja Uniflown tulitanssijoiden liekehtivään pyrofinaaliin. Musiikinystäviä hemmoteltiin Waltteri Torikan Merikannon kauneimmat -kirkkokonsertilla ja Mikko Joensuun lämminhenkisellä esiintymisellä Alajärvi-salissa.

Ohjelmaa oli tarjolla koko perheelle. Orffit vetivät vauhdikkaan keikan, josta nauttivat niin lapset kuin aikuisetkin. Marjo & Maestrot saivat nuorisoseuran lattialle mukavasti tanssijoita. Urkuvirtuoosi Elias Niemelä paketoi avajaisviikonlopun Urut auki! -konsertillaan Gabrielin kirkossa.

Musiikillisen annin lisäksi Aalto-viikonloppu tarjosi kahden valokuvanäyttelyn avajaiset: Kirsten Kleien ”Ainoa etsimässä” ja Jari ja Sirkkaliisa Jetsosen ”Alvar Aalto Kirjasto maisemia”. Näyttelyt ovat avoimena koko Alvar Aalto -viikon ajan.

Mainos

Alvar Aalto -viikko jatkuu sunnuntaihin 8. syyskuuta saakka.

Torstaina ja perjantaina on luentopäivät, joissa on luvassa monipuolinen katsaus Alvar Aaltoon.

Lue avajaisten tunnelmista täältä

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Ilmainen

isojako

digilehti

julkaistu