Tulkoon valkeus 

Pimeässä on hän, joka ei tunne maailman valoa, kirjoittaa Tuula Palola.
Pimeässä on hän, joka ei tunne maailman valoa, kirjoittaa Tuula Palola.
Julkaistu:
Aihe:

KUN Jumala alussa katsoi kaikkea, mitä hän oli tehnyt, hän totesi, että se oli erittäin hyvää. Ei ollut mitään huonoa, kaikki oli priimaa. Valoisaa ja kirkasta. Ja niin onnellista! 

Sitten – tapahtui syntiinlankeemus. Raamatun alkulehdillä on tuo surullinen kertomus, josta alamäki lähti. Ja kohta ihmisten pahuus oli suurta maan päällä, kaikki sydämien ajatukset ja aivoitukset olivat kaiken aikaa ainoastaan pahat. Maa turmeltui, ”se oli tullut täyteen väkivaltaa.”   

Ihmisten touhu meni pimeäksi ja hämäräksi synnin tähden. Synti on yhtä kuin pimeyttä, eikä se suinkaan ollut Jumalan vika, saati alkuperäinen suunnitelma. Raamatun alkulehdiltä voi tarkistaa, miten kaikki meni, ja miksi. Mitä pimeämpää, sitä enemmän tarvitaan valoa. Mutta kaikki ei päättynyt tähän! ”Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valon. Niille, jotka asuvat kuoleman varjon maassa, loistaa valkeus. Sinä teet kansan suureksi, annat sille suuren ilon.” (Jes. 9:1) 

Jeesuksen sanat lupaavat valoa jokaiselle

Mitä tässä tarkoitetaan? Mikä tuo suuri valo on? Kuka on tuo suuren ilon antaja? 

Jeesus sanoo: ”Minä olen maailman valkeus.” Hän on tullut valkeudeksi maailmaan. Hän on suuren ilon antaja! Jeesuksessa Jumala laittoi tähän pimeään maailmaan valot päälle! Hän antoi ihmiskunnalle toivon! Joka vaeltaa pimeässä, ei tiedä, minne menee. 

Jeesus on maailman valo. ”Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeydessä, vaan Hänellä on elämän valo.” (Joh. 8:12.) 

Pimeässä on hän, joka ei tunne maailman valoa. Valossa näkee, mihin on menossa. 

Jeesus sanoo: ”Valo on tullut maailmaan, mutta ihmiset rakastivat pimeyttä enemmän kuin valoa. Sillä heidän tekonsa olivat pahoja.” Valossa näkee oman likaisuutensa. Ihmiset karttavat valoa, etteivät heidän tekonsa paljastuisi. Jos ihminen ymmärtää, että ilman uskoa minä olen menossa pahaan paikkaan, helvettiin, niin olisi syytä pyytää, että Jumala ole minulle syntiselle armollinen. 

Joka Jeesusta seuraa, ei pimeydessä vaella. Jeesus kutsuu ihmistä pimeydestä valkeuteen, Saatanan vallasta Jumalan luo. Parempi on tämän elämän aikana tulla valoon, tunnustaa syntinsä ja saada kaikki anteeksi, kuin joutua kerran Jumalan tuomioistuimen eteen ja iankaikkiseen eroon Hänestä. 

Jumala on tasapuolinen ja hyvä. Hän on antanut kaikille ihmisille mahdollisuuden saada anteeksi kaikki tekemämme rikkomukset. Kunhan vain tulemme Jeesuksen luokse, niin kuin tuhlaajapoika tuli isänsä luokse! ”Joka rikkomuksensa salaa, se ei menesty, mutta joka ne tunnustaa ja hylkää, saa armon.” (Sananl. 28:13.) 

Ole realistinen! Ajattele mihin täältä kerran lähdetään. Olkoon uskosi suunta taivas! 

Tuula Palola 

Lisää hartauskirjoituksia täällä

Mainos

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Ilmainen

isojako

digilehti

julkaistu