Tukea arjen hyvinvointiin elintapaohjauksesta 

Kuva: Maija (vas.), Karoliina ja Salla haluavat tuoda elintapaohjausprosessia kuntalaisille tutuksi.
Kuva: Maija (vas.), Karoliina ja Salla haluavat tuoda elintapaohjausprosessia kuntalaisille tutuksi.

ALAJÄRVELLÄ, Lappajärvellä ja Vimpelissä on kehitetty elintapaohjauksen ja liikuntaneuvonnan palvelupolkua, jota toteutetaan osin Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen kanssa yhteistyönä. 

Elintapaohjausta on kehitetty alueella laajassa yhteistyössä jo vuosien ajan. Vauhtia kehittämiseen antoi muun muassa 2017–2018 toiminut VESOTE-hanke. Etelä-Pohjanmaalle on jo syntynyt toimintamalleja, joissa kuntien liikunta- ja vapaa-aikapalvelut toteuttavat elintapaohjausta ja liikuntaneuvontaa.  

Elintapaohjauksella tarkoitetaan yksilöön tai ryhmään kohdistuvaa yksilöllistä ohjausta, jonka tavoitteena on saada aikaan terveyttä ja hyvinvointia edistäviä pysyviä elintapamuutoksia. 

Alajärven, Lappajärven ja Vimpelin elintapaohjaus ja liikuntaneuvontapalvelut on tarkoitettu niille kuntien asukkaille, jotka liikkuvat terveytensä kannalta liian vähän tai tarvitsevat tukea arjen elintapoihin unen ja ravitsemuksen osalta. 

Jos sinulta löytyy motivaatiota ja halua sitoutua elintapaohjausprosessiin, joka kestää noin 6–9 kuukautta, voit ottaa yhteyttä oman kunnan elintapaohjaajaan. Syksyn aikana kukin kunta pystyy ottamaan noin 5–10 uutta asiakasta elintapaohjaukseen.  

Elintapaohjaukseen ja liikuntaneuvontaan voit ohjautua ottamalla yhteyttä Alajärvellä Salla Hemminkiin, Lappajärvellä Maija Kuoppalaan ja Vimpelissä Karoliina Joohsiin. Yhteystiedot löytyvät kuntien kotisivuilta. 

Salla, Maija ja Karoliina 

Mainos

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Ilmainen

isojako

digilehti

julkaistu