Kempeleen taktikointi ja sitkeys ratkaisivat voiton

Elmeri Anttila. Arkistokuva.
Elmeri Anttila. Arkistokuva.

Sateisena sunnuntaina 25. elokuuta Kempele haastoi Vedon Saarikentällä tosissaan.  Ottelu päättyi vieraille 1-2s (1-4, 11-1, 0-5). Näin Vedon kausi päättyi puolivälieriin ja Kempeleen Kiri jatkaa otteluita Mansea vastaan.  

Katsojia oli paikalla 1856. 

Veto meni ottelun alkupuolella johtoon Jukka-Pekka Vainionpään lyönnillä. Seuraavat kaikki juoksut olivatkin vierasjoukkueen. Juhani  Ojala tasoitti. Olli Heikkala ei selvässä tilanteessa kyennyt polttaa lyhyestä, vaikka ei ollut edes kiirekään. Tämän jälkeen Tuomas Jussila ontuen toi Ossi Meriläisen lyömänä. Jakson loppulukemiksi löi Antti Korhonen löi 1-4. Ruudun asiantuntija kommentaattori Antti Tokkari huomioi, että paljon lyöntejä tuli Jussilalle ja KeKi oli jaksossa edellä. KeKi oli kaikessa parempi. KeKin ote  ensimmäisen sisävuoron jälkeen parani ja tuli peräkkäisiä onnistumisia. Kempeleen peli on enemmän mietitty kuin Vimpelillä. Aleksis Ärje totesi, että Vedolle tuli virheitä. Teemu Hollanti toi kolme juoksua ja koko ottelussa viisi. 

Vedolla oli kaksi palotonta ajoa neljännen tasoittavalla ja molemmat ajot kuivuivat koppiin: Vainionpään ja Matias Rinta-ahon lyönnit kopiksi.  Janne Mäkelä joutui viimeisenä lyöjänä lyödä tyhjään kenttään mahdottoman tilanteen edessä.

Toisen jakson aloitti Veto suunnitelmallisesti ja loistavasti kolmella juoksulla: Elmeri Anttila, Vainionpää ja Mäkelä tilanteeksi 3-0. Tuomas Jussilan liike hidastui loukkaantumisen takia. Tämä helpotti Vedon sisäpeliä huomattavasti.

Toisessa sitten Veto näytti, mitä osaa: 9-1. Elmeri Anttila löi kakkospuolelta jokeen 1+3, sitten Vainionpää ja Juho Heikkala. Seuraavasta KeKin sisävuorosta ei tullut mitään kerrottavaksi, mutta Mikko Kanala otti hienon kiinnioton ja palon kolmospesälle ja muut kaksi paloa kakkoselle. Seuraavassa  vuorossa pallo oli joessa ja juoksuja 11-1:een  Anttila ja Rinta-aho KeKin räpylävirheistä. KeKin pelaajat vaihtoivat piikkareita tämän tästä ja yksi pelaaja kolme kertaa sukat. Sitten tuli yllätys: KeKi ei pelannut sisävuoroa ja kolme paloa. Veto pelasi nopean vuoron ja KeKi toistamiseen luopui vuorosta ja superiin.

Mainos

KeKi aloitti ja palo tuli vuoron alussa, mutta Sami Haapakosken varsin tärkeä onnistuminen viimeisellään keskelle väliin ja KeKi sai yhden palon ajotilanteen ja hurmion päälle. Kaksi ensimmäistä juoksua oli lahjoja ja 0-5 oli kovaa valuuttaa: 0-1  Korhonen,  0-2  Meriläinen,   0-3   Aappo Savikoski,  0-4 Onni Määttä ja Haapakoski 0-5.

Vieraiden voitto oli ansaittu ja riemu oli sen mukaista. Mikko Korhosen taktikointi osoittautui varsin hyväksi, kun jättivät kaksi vuoroa pelaamatta. Supervuoro oli Kempeleen paras kautta aikojen Saarikentällä.

Palkitut:

I   Elmeri Anttila, Tuomas Jussila

II  Mikko Kanala, Ossi Meriläinen

Lasse Pippola

Luitko jo nämä?

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Ilmainen

isojako

digilehti

julkaistu