Jeesus vastaa rukouksiin!

Mirja Metsäpelto.
Mirja Metsäpelto.
Julkaistu:
Aihe:

MÖKILLÄ näkee aina jotain mukavaa.

Edellisellä käynnillä huomasin, että ampiaiset olivat alkaneet rakentaa pesää ulkohuussin kattoon. Se pesä ei ollut enää mikään pieni harmaa pallo, vaan vaalean ruskea ja kooltaan noin kymmenen senttiä. Ne rakensivat kerroksia ylhäältä alaspäin. Ja aina tehtiin uutta kerrosta alkamaan edellisen päälle. Pesän päällä touhusi monta ampiaista samanaikaisesti. Sisään tuli katon ja seinän välisestä raosta jatkuvana jonona uusia työläisiä, ja toiset painelivat ulos samaa reittiä.

Veljeni sanoi puhelimessa, että ampiaiset nukkuvat yöllä pesässä.  Minulla ei ollut mitään suojavarusteita mukana, joten ajattelin mennä myöhään illalla katsomaan, voisinko saada sen pesän pois, josko ne olisivat jo nukkumassa.

Menin sinne katsomaan kello 22.30, mutta niillä ei ollut kyllä pienintäkään ajatusta mennä nukkumaan, vaan siellä oli täysi tohina päällä ihan kuten päivällä! Huomasin, että se pesän poisto pitää siirtää seuraavaan kertaan ja ottaa mukaan suojavarusteet ja muovipussi.

Nyt viikko sitten olin mökillä taas uudestaan tekemässä hoitomaalausta verannan kaidetasoille, kun oli poutaa. Ampiaispesän päällä ja kulkureitillä oli kovaa liikennettä aamulla ja päivällä, 8-10 ampiaista oli siinä koko ajan kulkemassa. Ajattelin poistaa ampiaispesän pois lähtiessä.

Päälle laitoin huppupuseron, hyttysverkkohatun, toppatakin ja hanskat. Mukaan otin vessapapereita sisältäneen muovipussin. En ole arkalasta kotoisin, mutta mieleen tuli ajatus, että jos kymmenen ampiaista hyökkää minun kimppuuni, niin se olen kyllä minä, joka häviää tämän sodan!

Mainos

Ymmärsin, että ilman Jeesuksen apua tämä homma ei tule onnistumaan. Sanoin Jeesukselle: ”Jeesus, auta minua!” Lähdin sitten kulkemaan ulkohuussille. Aukaisin oven haan ja vedin oven auki. Sisältä lensi ulos yksi ampiainen. Pesän oviaukon suulla oli myös ampiainen, pesän ”vartija”. Se ehkä tunnisti minut, että on nähnyt minut ennenkin, ja olen täysin vaaraton. Niinpä se meni pesän oviaukosta pesän sisäpuolelle! Eikä mitään muita ampiaisia näkynyt!

Kun nousin varpailleni, sain työnnettyä muovipussin ylöspäin, mutta yläosasta se jo jumittui. Pesä oli ylhäältä yli 20 senttiä leveä! Ja kun oikein kovaa vedin, sain sen irti katosta. Heitin sen ulos mustikanvarpujen sekaan, laitoin oven hakaan ja lähdin pois. Jeesus vastasi rukoukseen!

On vielä paljon tärkeämpiäkin asioita, mitä voit rukoilla itsesi tai rakkaittesi puolesta. Päästä taivaan tielle, Jeesus-tielle, se on kaikkein tärkein asia ihmisen elämässä. Jeesus sanoo: ”Anokaa, niin teille annetaan (Matt. 7:7)”.

Kun käyt illalla nukkumaan voit laittaa kädet ristiin ja sanoa Jeesukselle: ”Jeesus, tule minun elämääni, anna minun syntini anteeksi, tahdon lähteä taivaan tielle. Kiitos, että sinä otit ristillä pois minun syntini, kiitos, että ne on kaikki anteeksiannettu, kiitos, että saan olla nyt matkalla taivaaseen”. Jeesus sanoo: ”Sitä, joka tulee minun luokseni, minä en ikinä heitä ulos (Joh. 6:37)”.

Mirja Metsäpelto

Lue myös nämä

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Ilmainen

isojako

digilehti

julkaistu