Veto säilytti kotiedun  jännitysnäytelmässä

Torstain ottelun parhaina palkittiin Kirin Tuomas Jussila ja Vedon Jukka-Pekka Vainionpää.
Julkaistu:
Kategoria:
,

Torstaina 22. elokuuta pelattu ottelu Vimpelin Vedon ja Kempeleen Kirin välillä oli varsin jännittävä ja päättyi numeroihin 1-0 (3-3 ja 7-4). Ottelua oli seuraamassa syksyisessä säässä 1 321 katsojaa. Kolmostilanteet menivät vieraille ensimmäisellä jaksolla 6-10, mutta koko ottelussa KeKille 16-19.

Kiteeläinen pesäpalloilija ja Ylen asiantuntija Vesa Varonen on todennut, että tasaisessa sarjassa kolmannen ottelun merkitys on suuri. Niinpä voittaja sai huomattavan etulyöntiaseman.

Veto oli takaa-ajajana ja palottomia ajoja oli vierailla ensimmäisellä jaksolla kolme. KeKin 0-1-johtojuoksu tuli harvinaisella tavalla, vapaataipaleella, jossa Teemu Kinnunen meni lyöntisektoriin 1-3-tilanteessa ja kolmosella oleva etenijä oli aktiivinen. ”Tällaista yritetään pesäpallossa”- totesi eräs pelinjohtaja. Veto tasoitti 1-1:een J-P Vainionpään hitaalla lyönnillä. KeKillä ei tullut juoksuja seuraavissa kahdessa sisävuorossa. Veto meni 2-1-johtoon, lyöjänä jälleen Vainionpää.  Teemu Hollanti jatkoi mihin jäi Sarkkirannassa: kentälle menossa vain yksi epäonnistuminen (6/7). Antti Korhonen ja Ossi Meriläinen siirsivät vieraat 2-3 johtoon neljännen alussa ja Vainionpää tasoitti (1+7 lyötyä juoksua). Voittojuoksu oli lähellä, mutta Sami Haapakoski teki niukan palon.

Toinen jakso alkoi Vedolle juoksuitta, mutta KeKi sai varsin vahvan otteen tehdessään tasoittavalla kolme juoksua hyvillä lyönneillä: Ossi Meriläinen, Perttu Olli ja Aatu Saastamoinen. Veto kavensi toisen alussa 2-3:een: Vainionpää ja Janne Mäkelä. Kolmannen alussa Vainionpää tasoitti.

Toisella jaksolla Veto painosti kakkospuolta varsinkin, mutta Aatu Saastamoinen otti hienoja kiinniottoja, kuten Markus Keski-Petäjä myös kolmospuolelta.

Neljännen alussa tapahtui ratkaisu: Vainionpää löi todella hankalan lyönnin Perttu Ollin yli ja tuloksena oli eka kertaa pajatson tyhjennys ja KeKi oli lyöty. Ennen tätä Olli oli ottanut erinomaisia kiinniottoja pelastaen lähes varman kunnarin syöksymällä sivulle. Tilanne oli tässä vaiheessa 7-4 ja KeKi sai  Antti Korhosen lyömänä kavennuksen, mutta Teemu Kinnunen irrotti etenijän kolmospesältä. KeKi pelasi jälleen suurimman osan ottelusta hyvin, mutta kun Veto sai tilanteita ja juoksuja, Kempeleen ote alkoi herpaantua. Niin kävi myös ensimmäisessä puolivälierässä.

Palkitut:

I J-P Vainionpää ja Tuomas Jussila

II Teemu Hollanti ja Aleksi Lassila

Lehdistötilaisuudessa Tuomas Jussila totesi:

Mainos

-Tiukka peli loppuun asti. Hienoa pelata huomenna Sarkkirannassa. Olemme varautuneet viiteen otteluun.

J-P Vainionpää totesi:

-Peli oli jännittävä. Kesän ensimmäinen kunnari tuli hyvään paikkaan.

Pelinjohdossa:

Mikko Korhonen:

-Playoffin näköistä peliä ja hallinta vaihtui pelin aikana. Pienet on marginaalit.

Kari Kleemola:

-Vastustaja löi hyvin ja pelissä olimme koko ajan takaa-ajajana. Vainionpään lyöntiin ottelu ratkesi.

Perjantaina 23. elokuuta Vedolla on mahdollisuus ratkaista välieräpaikka Kempeleessä.