Kempele siirsi ratkaisun Saarikentälle

Janne Mäkelä palkittiin Vedon parhaana Kempeleessä.

Perjantaina 23. elokuuta pelattu Vimpelin Vedon ja Kempeleen Kirin välinen Superpesiksen puolivälierä ottelu päättyi 1815 katsojan edessä Kempeleelle 1-0 (6-2 ja 1-1). Kolmostilanteet menivät 16-12. Ottelujen voitot ovat nyt tasan 2-2.

Ensimmäisessä vuoroparissa Kempele ja Veto pääsivät kerran yrittämään juoksua tuloksetta. Veto joutui toisessa vuorossa taas takaa-ajoon Vedon kopparin räpylävirheen takia: Antti Korhosen lyönti oli hankala ja videotarkistuksen jälkeen toinen juoksu hyväksyttiin. KeKille kaksi lahjajuoksua Ruudun kommentaattorien mukaan. Kyseessä oli mahdollisimman huono alku peliin, josta Veto ei toipunut.

Veto sai kolmostilanteen, mutta Matias Rinta-ahon kopinnosto epäonnistui valtavasta tolpasta ja vuoronvaihto. Kempele tuli kolmannen aloittavalle: vaisu vuoro.  Veto tasoitti omalla vuorolla. Juho Heikkala löi viimeisellään kakkosjatkeelle ja Teemu Hollanti sai vaivoin torjuttua lyönnin. Tilanteessa oli aineksia Antti Tokkarin mukaan kolmeen juoksuun. Janne Mäkelä tasoitti kakkospuolen kumuralla.  Aatu Saastamoinen löi samanlaisen lyönnin ja Kempele 4-2-johtoon ja se ratkaisi jakson.  Markus Keski-Petäjä löysällä kumuralla lisäsi johtoa 5-2:een ja Vedolla oli taas kirittävää.  Ossi Meriläinen löi vielä viimeisenä lyöjänä 6-2:een ja kolmas lyöntikierros.  Vedon vastaus oli ponneton ja lyöntiratkaisut olivat huonoja. Kolmostilanteet menivät KeKillle jälleen edellisen pelin tapaan 10-6 ja onnistumisprosentit 57-50.

Toisen jakson Veto aloitti sisällä, eikä hallinnan tunnetta saatu. Kempeleellä oli nyt iskun paikka. Palottomassa ajossa Sami Haapakosken välilyönnissä oli palon ainekset, mutta Teemu Kinnunen ei saanut Elmeri Anttilan polttoheittoa kiinni.

Vedon toinen vuoro alkoi tavalliseen tapaan kahdella palolla, mutta juoksu tuli Janne Mäkelän lyömänä. Jatkossa Kinnunen ei onnistunut viimeisenä lyöjänä.  Vedolla oli ajo, mutta luokatonta oli sen jälkeen peli. KeKi ei saanut tärkeää johtojuoksua, vaikka Saastamoinen löi tarkasti viivaan kakkosjatkeelle, mutta palo kolmosella. Jatkossa kolmostilanteesta ei tullut juoksua.

Veto sai etutilanteet, mutta Saukon ykköspalon jälkeen Juho Heikkalan laiton ja toinen palo. Aikalisä ja Vainionpää lyömään ja tilanne Mäkelälle, joka ei onnistunut. Peli oli virheiden sävyttämää. Myös KeKin peli alkoi tökkiä jälleen loppua kohden, mutta johtojuoksua Veto ei koskaan saanut. Vedolle jääkin paljon  mietittävää ratkaisevaan peliin.  Veto ei päässyt kertaakaan johtoasemaan ottelussa ja toissijaisia paloja tuli esimerkiksi 1-3-tilanteissa. Myös peliä ei seurattu, vaan kolmospuolelta läpilyönti kierteisenä rajasta ei edes tuottanut kolmostilannetta, kun pelaaja tuijotti kakkospesällä  jonnekin muualle. 

Mainos

Palkitut:

I ja Avaimella  Aatu Saastamoinen,  Janne Mäkelä

II J-P Vainionpää, Tuomas Jussila

Ratkaiseva viides ottelu on sunnuntaina 25. elokuuta kello 16 Saarikentällä.

Lasse Pippola

Luitko jo nämä?

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Ilmainen

isojako

digilehti

julkaistu