HUOM!
Torstaina 19.9. klo 9:30 alkaen siirrymme uuteen kirjautumisjärjestelmään. Muutoksen aikana kirjautuminen ei ole mahdollista. Pahoittelemme häiriötä.
Lukijan mielipideartikkeli:

Sokeus

Matti Dahlbacka kritisoi euroon liittymistä ja rahan arvon pienenemistä. Kuva: Freepik.
Matti Dahlbacka kritisoi euroon liittymistä ja rahan arvon pienenemistä. Kuva: Freepik.
Julkaistu:
Kategoria:
,

MONENLAISTA sokeutta on olemassa. Muistui mieleeni jostakin lukeneeni kauan sitten, että meillä on sokea piste silmissämme, missä se nyt sitten onkin, jossa me emme pysty näkemään mitään.

Kun ajattelen meidän valuuttaamme euroa, joka hyväksyttiin Suomessa useita vuosia sitten, kysyn onko täällä muita sokeita kuin minä. Se oli yksi niitä typeriä asioita, mihin jumalankielteinen politiikka johtaa.

Se mikä ennen euron tuloa maksoi yhden markan ja nyt yhden euron euron. Numerot on samat, mutta sama tavara on vähintään kuusi (6) kertaa kalliimpaa nyt. Me taidamme kuvitella elävämme “markka” ajassa mutta elämmekin “euro” ajassa. Olemme sokeita. Siirtymä vaiheessa euron hinta oli noin kuusi markkaa. Inflaation myötä sen kurssi on muuttunut. Kuudella markalla tuskin saa yhtä euroa ja vastaavasti yhdellä eurolla tuskin saa kuutta markkaa. Meitä on petetty. Eikö meidän olisi syytä hypätä pois tästä hullun myllystä. 

Pietarsaaressa 15.08.2024,

Matti Dahlbacka

Luitko jo nämä mielipideartikkelit?

https://www.jarviseudunsanomat.fi/kategoriat/mielipide

Jätä kommentti

Lue uusin

Isojako digilehti

Ilmaiseksi