Kauhavan kaupunginhallitus puoltaa osakuntaliitosta

ESITYS Vöyrin kunnan viisi kiinteistöä käsittävän osan liittämisestä Kauhavaan sai Kauhavan kaupunginhallitukselta myönteisen kannan 19. elokuuta pidetyssä kokouksessa.
ESITYS Vöyrin kunnan viisi kiinteistöä käsittävän osan liittämisestä Kauhavaan sai Kauhavan kaupunginhallitukselta myönteisen kannan 19. elokuuta pidetyssä kokouksessa.

ESITYS Vöyrin kunnan viisi kiinteistöä käsittävän osan liittämisestä Kauhavaan sai Kauhavan kaupunginhallitukselta myönteisen kannan 19. elokuuta pidetyssä kokouksessa. Esitys kuntajaon muuttamisesta tehtiin Vöyrillä maaliskuussa. Vöyrin kunnanhallitus on käsitellyt esitystä ja lähettänyt Kauhavan kaupungille lausuntopyynnön koskien kuntalaisaloitetta.

Esitys koskee viittä kiinteistöä, yhteispinta-alaltaan noin 23,20 hehtaaria. Kiinteistöillä on kaksi vakituiseen asumiseen tarkoitettua rakennusta, joista toinen on asuttu.

Kaupunginhallitus ehdottaa valtuustolle, että Kauhavan kaupunki puoltaa esitettyä kunnan osan siirtämistä. Perusteluina on, että muutos Vöyrin kunnalle on vähäinen eikä heikennä Vöyrin kunnan toimintakykyä ja edellytyksiä vastata palvelujen järjestämisestä tai rahoituksesta.

VALTUUSTOLLE esitetään hyväksyttäväksi Alavuden, Kauhavan, Kuortaneen, Kurikan ja Lapuan yhteistä ilmasto-ohjelmaa vuoteen 2030. Sen tarkoituksena on pyrkiä olemaan askel edellä varautumalla ja sopeutumalla ilmastonmuutokseen. Ilmastonmuutos otetaan huomioon ennakoimalla kaavoituksessa, tulvasuunnittelussa sekä hulevesien hallinnan suunnittelussa.

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä jutut

Mainos

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Ilmainen

isojako

digilehti

julkaistu