Väinöntalon koululaispäivissä sukellettiin entisajan koulun maailmaan

Vierailun päätteeksi kaikki oppilaat kerääntyivät yhteen kuuntelemaan Tuija Aholan lukemaa lopputarinaa.
Vierailun päätteeksi kaikki oppilaat kerääntyivät yhteen kuuntelemaan Tuija Aholan lukemaa lopputarinaa.

VÄINÖNTALO täyttyi kuluneella viikolla Evijärven alakoulujen oppilaista, kun museolla vietettiin jälleen kerran koululaispäiviä. Koululaisille suunnatut kulttuuripäivät omaavat pitkät perinteet ja ne vaalivat oman kunnan kotiseutuhistoriaa ja tutustuttavat lapset vuosittain eri aiheisiin idyllisessä Väinöntalon miljöössä.

Koululaispäivien aiheet vaihtuvat joka vuosi, ja mukana päivän järjestämisessä on useita eri tahoja. Tänäkin vuonna mukana päivää tuottamassa olivat Väinöntalon museo, Evijärven 4H-yhdistys sekä Järviseudun MTK.

Tämän syksyn teemana oli vanhan ajan koulu. Lapset pääsivät tutustumaan usein eri tavoin siihen, mitä tarkoitti kun koulua käytiin aikana ennen älylaitteita sekä moderneja oppimisvälineitä. Torstaiaamupäivän vieraana museolla oli Särkikylän koulun väki. 

Museolle mennään innolla

SÄRKIKYLÄN koulunjohtaja Virpi Mäkelä oli vierailuun tyytyväinen.

–Tämä on niin hyvä sabluuna, kehuu Mäkelä.

–Tänne ei tulla vain kuuntelemaan esitelmiä esineistöstä, vaan päästään ihan tekemään asioita. Tuntuu, että kun se on sellaista toiminnallista, niin lapset jaksaa kuunnella ja keskittyä paremmin, Mäkelä pohtii.

Teemapäivien avulla lapsille annetaan monipuolinen kuva lähihistoriasta. Väinöntalolla toteutettu koululaismalli koetaan myös herättävän lasten kiinnostuksen museon mahdollisuuksiin.

–Minusta lapset suhtautuvat tosi positiivisesti päivään, kokee Mäkelä.

–Näin äkkipäältä sanottuna voisi museo kuulostaa tylsältä ja että pitää kuunnella katsoa ja keskittyä pitkään. Mutta ei kukaan oppilas sano, että miksi mennään, vaan meillä aina pohditaan, että mikähän kiva siellä on nyt aiheena, Mäkelä iloitsee.

–Suuret kiitokset järjestäjille, että vuosi toisensa jaksavat järjestää ja pitää tätä elävänä, kiittelee Särkikylän koulun opettaja Kirsi-Marja Perkkalainen.

6. luokan oppilaat Kylle Labarete ja Risto Kupila nostivat päivästä parhaimpana esiin askartelupisteen.

–Tää oli aivan uus juttu, mä en ole nähnyt tällaista, kertoo Labarete ja näyttää askartelupisteellä tehtyä joulukoristetta.

Kulttuuripäivään molemmat oppilaat suhtautuivat muutenkin positiivisesti.

–On se ihan hauskaa tulla tänne, toteaa Kupila.

–Mukava tietää vanhan ajan jutuista ja elämästä, Labarete jatkaa.

Väinöntalon koululaispäivien aikana oppilaita on käynyt puuhaamassa teemapäivillä sekä Evijärveltä, mutta myös naapurikunnasta Ähtävältä.

Noora Tupeli

Sinua saattaisivat kiinnostaa nämä jutut

Mainos

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Ilmainen

isojako

digilehti

julkaistu