Jaakko Tenhunen ennätyskunnossa

Jaakko Tenhunen ja valmentaja Matti Takala neuvonpidossa.
Jaakko Tenhunen ja valmentaja Matti Takala neuvonpidossa. Arkistokuva: Tapani Tyynelä.

LAPPAJÄRVEN VEIKKOJEN moukarimies Jaakko Tenhunen heitti jälleen uuden ennätyksensä. Vannesluoman Erkin Muistokisoissa Töysässä leka lensi 65,62 metriä. Edellinen ennätys oli parin viikon takainen 22-vuotiaiden SM-kisan pronssitulos 64,84 metriä. Jaakon tulos on LaVen seuraennätys ja E-P: n kaikkien aikojen tilaston kahdeksas.

Ankkurit ja Hamina tasan

ALAJÄRVEN Ankkurit ja Hamina kohtasivat Superpesiksen alempien pudotuspelien toisessa osaottelussa Kitrolla sunnuntaina. Hamina tasoitti ottelusarjan 0-2 (6-7, 1-2). Seuraava sarjan ottelu pelattiin tiistaina Haminassa ja neljäs kohtaaminen on Kitrolla torstaina.

Ankkuri-naiset Ykköspesiskarsintaan

ALAJÄRVEN ANKKUREIDEN Suomensarja-joukkue voitti länsilohkon viimeisissä otteluissa Ilmajoen ja Lapuan, joille ei runkosarjassa pärjännyt. Sitkeys palkittiin kolmannen Lapuaa vastaan pelatun finaaliottelun supervuorossa, missä ykköskärjen läpilyönti junaradalle ratkaisi ottelusarjan. Karsinta käydään viiden joukkueen yksinkertaisena sarjana, jossa jokaiselle joukkueelle tulee kaksi kotiottelua ja kaksi vierasottelua.

Marja-asemat aukeavat

4H:N marja-asemat Evijärvellä ja Alajärven Lehtimäellä aukeavat torstaina 29. elokuuta. Ne ottavat vastaan perkaamatonta puolukkaa maanantaisin ja torstaisin. Lehtimäellä marja-asema on auki kello 14–16  ja Evijärvellä kello 15–17. Marja-asemat sijaitsevat tutuissa paikoissa, Lehtimäellä Kirkonkyläntie 297 (entisen Kesäniemi-kaupan piha) ja Evijärvellä Kaustisentie 22 (Mikko Mannermaan halli).

KPO:n myynti kasvoi alkuvuonna

OSUUSKAUPPA KPO:n tammi-kesäkuun 2024 verollinen myynti kasvoi selvästi edellisvuodesta ollen 555,4 miljoonaa euroa (viime vuonna 534,8 miljoonaa euroa). Päivittäistavarakaupan oli noin 59 prosenttia. Kasvua kirjattiin 4,3 prosenttia, mikä on jonkin verran alan yleistä kehitystä suurempaa. Lue aiheesta lisää kotisivultamme.

Eepeen kasvu jatkui

EEPEEN operatiivinen kehitys oli hyvä vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla. Vaikka markkina oli haastava kuluttajien ostovoiman heikkenemisen johdosta ja päätoimialojen tuotteiden hinnat kääntyivät laskuun, säilyi kysyntä hyvänä ja liikevaihto kasvoi kolme prosenttia. Eepee-konsernin liikevaihto tammi-kesäkuussa oli 248,4 miljoonaa euroa. Erityisen tyytyväisiä Eepeellä ollaan market- ja liikennekauppaan, joissa molemmilla toimialoilla kasvu oli valtakunnallisesti vertailtaessa keskimääräistä parempaa. Lue aiheesta lisää kotisivultamme.

Viisi Kympin johtajaksi hakenutta haastatellaan

KUNTAYHTYMÄ KYMPIN johtajan valintaa valmisteleva valintatyöryhmä valitsi haastateltavaksi Heidi Varhen, Kati Tialan, Eija Liikamaan, Piia Kauniston ja Aki Ruotsalan. Varhe toimii tällä hetkellä Keski-Suomen TE-toimiston palvelupäällikkönä, Tiala Soinin kunnan vs. hallintojohtajana, Liikamaa Kauhajoen kaupungin hyvinvointijohtajana, Kaunisto Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston palvelujohtajana ja Ruotsala Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston palvelujohtajana. Haastattelut järjestetään 21. elokuuta. Tavoite on, että yhtymähallitus valitsee uuden johtajan kokouksessaan 6.9.2024.

Geoparkille etsitään toiminnanjohtajaa

JPYP on avannut Kraatterijärvi Geoparkin toiminnanjohtajan rekrytoinnin. Toiminnanjohtajan tehtäväkenttä on laaja aina hallinnollisista tehtävistä geoparkin kehittämisen johtamiseen, matkailun edistämiseen ja hankkeiden hakemiseen sekä viestintään. Haku on auki maanantaihin
2. syyskuuta kello 16 saakka. Lue aiheesta lisää kotisivultamme.

Yt-menettely käynnistyy

ETELÄ-POHJANMAAN HYVINVOINTIALUEEN nyt käynnistynyt yhteistoimintamenettely voi johtaa työnkuvien muutokseen, työpisteiden vaihtumiseen, lomautuksiin ja viimesijaisesti myös irtisanomisiin. Ne koskettavat koko henkilöstöä, mutta erityinen painopiste on esihenkilö- ja asiantuntijarakenteen tarkastelussa. Menettelyllä tavoitellaan neljän-viiden miljoonan euron säästöjä henkilöstökuluista. Maksullinen asiakaspysäköinti Seinäjoen keskussairaalan alueella otetaan käyttöön ensi keväänä ja toteutetaan kameravalvonnan avulla, ilman puomeja.. Pysäköinnin voi maksaa esimerkiksi sovelluksella, kortilla tai tarvittaessa käteisellä. Arvion mukaan maksullisuus tuo hyvinvointialueelle 250 000–400 000 euroa vuodessa.

Lue myös nämä

Mainos

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Ilmainen

isojako

digilehti

julkaistu