Evijärven tila voi koitua kunnallekin kalliiksi – Järviseudun viikon uutispaketti netissä tänään

Järviseudun Sanomien numerossa 34/2024 on erityisen paljon uutisia Evijärveltä.
Järviseudun Sanomien numerossa 34/2024 on erityisen paljon uutisia Evijärveltä.

Evijärven tila on puhututtanut useampana kesänä. Nyt poikkeuksellisen voimakas sinileväesiintymä on nostanut huolta järven tilasta entisestään ja saanut ihmiset vaatimaan nopeita, tehokkaita toimenpiteitä järven tulevaisuuden turvaamiseksi.

Kauhavalla suunnitellaan osakuntaliitosta, kunnostetaan Kortesjärven kiinteistöjä ja hylättiin tuulivoiman rakennuslupia koskeva oikaisuvaatimus.

Evijärvellä vietettiin Heikki Valijoen neuvosjuhlia ja luovutettiin vanhoja esineitä museon kokoelmiin. Koululaiset puolestaan viettivät hauskaa päivää Väinöntalolla entisaikaisen koulun merkeissä.

Kansalaisopiston lukukausi on käynnistymässä. Sillanpään mehuasemalla Alajärvellä pussitetaan omenapuiden satoa. Juhani Annolan navettagalleriassa on ollut esillä viime aikojen maalauksia. Ylihärmän nuorisoseuralla esitetään näytelmää Babe, paimenpossu. Rohkeudesta ja unelmien tavoittelusta kertovan näytelmän yhdessä pääroolissa on evijärveläinen Ella Anttikoski.

Lappajärven Veikkojen Ykköspesis-kausi päättyi, mutta Vimpelin Vedon pelit puolivälierissä Kempelettä vastaan jatkuvat. Futiskerhokesä päättyi yhteiseen jalkapalloturnaukseen Lappajärvellä. Lappajärven Veikkojen yleisurheilunuoret saavuttivat hyviä tuloksia. Kirkkovenesoutukin kiskaistiin Lappajärvellä.

Tästä lukemaan

Lue myös nämä jutut

Mainos

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Ilmainen

isojako

digilehti

julkaistu