Avain Säästöpankilla vahva alkuvuosi

Toimitusjohtaja Annamari Malm leikkaa avajaiskakkua Kokkolan toimipisteen uudistuneissa tiloissa 19.8.2024.
toimitusjohtaja Annamari Malm leikkaa avajaiskakkua Kokkolan toimipisteen uudistuneissa tiloissa 19.8.2024.

Avain Säästöpankin vuoden 2024 ensimmäinen puolikas on alkanut vahvasti. Pankin liikevoitto oli 1,9 miljoonaa euroa. Liikevoiton positiiviseen kehitykseen vaikutti korkokatteen kasvu sekä palkkiotuottojen hyvä taso. Vakavaraisuus vahvistui ollen 21,69 prosenttia (CET 1). Vankka vakavaraisuus tukee säästöpankkiryhmän kesäkuussa vahvistetun strategian eteenpäin vientiä pankissa.

–Olemme tyytyväisiä alkuvuoden vakaaseen ja vahvaan tuloskehitykseen. Olemme onnistuneet monella saralla ja tästä erityiskiitos kuuluu asiakkaillemme sekä henkilöstöllemme. Hyvä kasvu sekä asiakasmäärässä että luottojen, talletusten ja muiden asiakasvarojen volyymissa viestii, että asiakkaamme pitävät meitä luotettavana ja asiantuntevana talouden kumppanina. He ovat valmiita suosittelemaan meitä, mikä näkyy arjessamme, iloitsee Avain Säästöpankin toimitusjohtaja Annamari Malm.

Katsauskaudella Avain Säästöpankin henkilöasiakkaiden asuntolainakanta kasvoi 4,3 prosenttia. Myös yritysluottokanta kasvoi 5,3 prosenttia. Luottokannan luottoluokitukset pysyivät hyvällä tasolla, ja luottosalkun laatu on edelleen hyvä. Talletuskanta kasvoi 6,1 prosenttia. Palkkiotuotot tukivat osaltaan liiketoiminnan hyvää tulosta.

Pankin tase vahvistui 3,8 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

–Vahva ja tasainen tuloskehitys antaa pankille hyvän pohjan panostaa kasvuun, jota haemme erityisesti toimialueen kasvupaikkakunnilla. Säästöpankkiryhmän uusi kasvustrategia vuosille 2024–2030 hyväksyttiin yhteenliittymässä kesäkuussa. Sen tärkeimmät päämäärät ovat liiketoiminnan kasvu ja paras asiakaskokemus. Pankkimme panostaa tähän ja se näkyy tänä vuonna jo erityisesti Kokkolassa, jossa olemme investoineet ja uusineet toimitilamme täysin, kertoo Malm.

Kokkolan uusitut tilat kasvua tukemaan

–Toimitilojen uudistaminen kuvastaa tapaamme tehdä asioita. Olemme liikkeellä pitkäjänteisesti kehittämässä konttoripaikkakuntiemme toimintaedellytyksiä ja näin mahdollistamme myös asiakkaillemme sujuvan pankkipalvelun. Olemme remontin myötä saaneet modernit ja toimivat tilat, joilla voimme entistä paremmin varmistaa asiakkaiden sekä henkilöstön viihtyvyyden ja asiointirauhan, Annamari Malm kuvailee.

Kokkolan remontoidussa toimipisteessä juhlitaan avajaisia yhdessä asiakkaiden kanssa 19.-24.8. erilaisten teema- ja tapahtumapäivien merkeissä. Toivotamme uudet ja vanhat asiakkaat sekä yhteistyökumppanit lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan uusiin tiloihimme.

Vastuullisuus toiminnan ytimessä

Säästöpankkiryhmä ottaa vastuullisuuden tosissaan. Tämä näkyy vastuullisessa lainanannossa sekä vihreiden lainatuotteiden muodossa. Myös vastuullisen sijoittamisen periaatteiden soveltaminen on tärkeä osa ryhmän sijoitusprosessia, mutta vastuullisuus toteutuu erityisesti yhteiskuntavastuussa. Yksi konkreettinen väylä yhteiskuntavastuu toteuttamiseen on Hyviä Tekoja -kampanja. Kuluvana vuonna Avain Säästöpankki on lahjoittanut yhteensä 20 000 euroa Hyviä tekoja -äänestyksen kautta toimialueensa hyvinvointia edistäville toimijoille.

–Paikallinen palvelumme rakentuu asiantuntevasta palvelusta ja inhimillisestä sekä arvostavasta asiakkaiden kohtaamisesta. Vastaamme sujuvasti asiakkaiden talouden tarpeisiin ja toimimme asiakkaiden talouden kumppanina. Tarkastelemme tuotevalikoiman lisäksi myös omaa vastuullisuuttamme oman vastuullisuushankkeemme kautta, toteaa Malm.

Mitä seuraavaksi?

Vuoden 2024 loppupuolen Säästöpankkiryhmä ja Avain Säästöpankki odottaa jatkuvan positiivisena.

Taantuma alkaa olla ohi, korot ovat laskussa ja inflaatio on alkanut helpottaa. Kokonaisuutena Suomen talous on kääntynyt kasvuun. Kuluttajien luottamus on kuitenkin edelleen vaisua, mutta tulee paranemaan taantuman väistyessä ja talouden noustessa plussakasvuun.

–Pankkimme toiminta-alueella piristynyt investointikysyntä ensimmäisellä vuosipuoliskolla antaa uskoa tulevaan. Pyrimme osaltamme tukemaan oman toimintaympäristömme elinvoimaisuutta. Vahvistamme myös joukkojamme parhaan asiakaskokemuksen tarjoamiseksi, toteaa Malm.

Lue myös nämä

Mainos

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Ilmainen

isojako

digilehti

julkaistu