Lavettarien pesiskausi päättyi

Sanna Särkijärvi onnistui iskemään juoksun ja palkittiin Veikkojen parhaana. Kuva: Tero Siivola .
Sanna Särkijärvi onnistui iskemään juoksun ja palkittiin Veikkojen parhaana. Kuva: Tero Siivola.

Pesäkuula – LaVe 2–1(1–2, 4–0, 2–0s)

Lappajärven Veikkojen naisten Ykköspesisjoukkueen kausi päättyi puolivälierätappioon Jokilaakson Pesäkuulille. Tämä Ylivieskan ja Haapajärven yhdistelmä oli tehokkaampi erityisesti sisäpelissä. Joukkueet olivat kohdanneet kauden aikana neljä kertaa aiemmin. Pelit olivat päättyneet aina vierasjoukkueen voittoon. Vieraskentän taika ei enää pitänyt, vaan Veikot sai kokea kirvelevän tappion.

Peli alkoi lupavasti Lavettarien Sanna Särkijärven iskiessä Anna-Elisa Pukkisen kotiin välilyönnillä. Elli Kangas kotiutti toisessa vuorossa Elisa Hynyn tuplaten Laven johdon. Kun joukkueen ulkopeli oli totutun varmaa, niin voittomahdollisuudet näyttivät hyvältä. Valitettavasti loppukauden sisäpeliongelmat iskivät jälleen kipsin hartioille. Pesäkuula ei kuitenkaan ollut sen tehokkaampi, joten avausjakso kirjattiin vieraille.

Voitetun jakson jälkeen lyöntipeli ei auennut. Lavettarien peli muuttui vielä varovaisemmaksi. Kärkietenijät Neea Mattila, Anna-Elisa Pukkinen ja Mari Rintala menivät kentälle hyvin, 14/21, joten juoksujen tekoon oli hyvät alkuasetelmat. Vaihtolyönnit onnistuivat kohtalaisesti, mutta kotiutusratkaisut olivat heikkoja. Kahdessa ensimmäisessä vuorossa lyödyt kaksi juoksua jäivät viimeisiksi. Kolmostilanteita kertyi Veikoille 11, mutta niistä vain nuo kaksi päätyivät tulostaululle.

Mainos

Supervuoro alkoi emäntien painostuksella. Se sai kaksi juoksua aikaiseksi Lavettarien avustuksella. Vieraiden lyönneistä puuttui itseluottamus ja johdonmukaisuus. Joukkueelta ei löytynyt sellaista taistelutahtoa kuin ensimmäisessä puolivälieräkohtaamisessa, ja se antautui liian helpolla. Veikoista palkittiin molemmat juoksut lyöneet Sanna Särkijärvi ja Elli Kangas.

Pitkä kausi on nyt paketissa ja katseet pitää suunnata jo tulevaan. Kesän 25 sarjapeliä kulkivat ailahdellen. Kevään kolme ensimmäistä peliä menivät tuntumaa hakiessa. Sitä seurasi koko alkukesän pitkä voittoputki, jolloin kotiuttaminen onnistui ja pisteitä ropisi. Loppukausi oli tuskaista vääntöä sisäpelin osalta. Ulkopeli oli koko kauden hyvää, millä puolivälieräpaikka väännettiin.

Reijo Kärnä

Sinua saattaisivat kiinnostaa nämä jutut

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Ilmainen

isojako

digilehti

julkaistu