Arkkitehtuuria etsimässä – jokaisen kädenjälki on tärkeä

Kuvataidekoulu Eeron avoimissa ovissa on esillä kuvataidekoululaisten töitä otsikolla Unelmien talo.
Kuvataidekoulu Eeron avoimissa ovissa on esillä kuvataidekoululaisten töitä otsikolla Unelmien talo.

KUVATAIDEKOULU EEROSSA on keskitytty arkkitehtuurin sisältöihin parin viime vuoden aikana aikaisempia vuosia enemmän. Työpajaryhmissä on tehty tarkkoja pienoisrakennelmia ja -malleja. Viime keväänä useissa ryhmissä mietittiin, millainen olisi unelmien talo. Oppilaat piirsivät ja maalasivat näitä taloja. Nyt niitä pääsee ihastelemaan Alvar Aalto -viikon kunniaksi 30. elokuuta järjestettävien avoimien ovien tapahtuman aikana.

–Alajärvellä on helppo kiinnittää huomio Alvar Aallon arkkitehtuurin, koska rakennukset ovat tuttua kaupungin näkymää. Perspektiiviopin avulla isommat oppilat oppivat kuinka piirtää kolmiulotteisia rakennuksia, toteavat kuvisopet Ulla Hautamäki ja Anni Viitasaari.

Avoimien ovien työpisteissä pääsee kokeilemaan maalausta, piirtämistä ja saven muotoilua. Unelmien talojen ohessa näytteillä on myös pienoismalli Alajärven kirkosta. Lisäksi on tarjoilua tekemisen lomassa.

–Kuvataidekoulu haluaa olla mukana Alvar Aalto – viikolla omalla panostuksellaan. Jokaisen ainutlaatuinen kädenjälki on tärkeä, muistuttavat Hautamäki ja Viitasaari.

Mainos

Avoimissa ovissa paikalla ohjaamassa ovat tämän lukuvuoden opettajat Ulla Hautamäki, Lea Kinnunen ja Anni Viitasaari. Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen. Sairaalatiellä elokuvateatteri Alareksin alapuoleisessa tilassa sijaitsevassa toimipisteessä voi tulla pistäytymään voi tulla milloin vain kello 17 – 20 välillä. 

KUVATAIDEKOULUSSA opetusta saavat lapset ja nuoret 5-vuotiaista valmentavista aina 18-vuotiaaksi asti.  Kuvataidekoulu tarjoaa opetussuunnitelman mukaista taiteen perusopetusta ja kuviskoulusta on mahdollista saada opinnot suoritettuaan päättötodistus.

–Luovuus ja oma tekeminen kohentavat myös hyvinvointia ja auttavat itsetuntemuksessa. Pienin askelin myös taidot karttuvat.

Kuvataidekoulun ryhmät alkavat pyöriä taas 2. syyskuuta alkaen Alajärvellä, Lehtimäen alueella, Soinissa ja Vimpelissä. Kuvataidekoulu Eero toimii Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston alaisuudessa. Ryhmiin ilmoittautuminen on auki opiston verkkosivuilla.

Aallon arkkitehtuuria Alajärvellä

Lisää aiheesta

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Ilmainen

isojako

digilehti

julkaistu