Veto vei ensimmäisen puolivälierän

Matias Rinta-aho ja Aatu Saastamoinen palkittiin ensimmäisen puolivälieräottelun parhaina.

VIMPELIN VEDON ja Kempeleen Kirin välistä ensimmäistä puolivälieräottelua oli Saarikentällä lauantaina 17. elokuuta seuraamassa 2 359 katsojaa.

Kempeleeltä oli tullut yli bussilastillinen porukkaa.  KeKiä kannustettiin antaumuksella, vaikka se oli 8–0 häviöllä toista jaksoa. Topiksi esittäytynut Kempeleen kannattaja totesi ennen pelin alkua, että KeKi pelaa nyt paremmin ja se toteutuikin todeksi ensimmäisellä jaksolla, toisella ote lopahti.

Ottelu päättyi 1–0 (5–5, 8–2). Kolmostilanteet ja kärkilyönnit menivät Vedolle (28–16 ja 65–39).

Ensimmäistä jaksoa vieraat hallitsivat. Veto oli johtanut 1–0 Matias Rinta-ahon (joka löi ottelussa kuusi juoksua) puhkaisulla. Ossi Meriläisen läpilyönti kakkospuolelta vei Kempeleen johtoon ja seuraavat juoksut Vedon ulkopelin haparoidessa, muun muassa Perttu Ollin kunnari tyhjään kenttään. Veto tuli vaivihkaa rinnalle, juoksuja tehtiin yksitellen ja läpilyönti oli jälleen käännekohta. 2–4 J-P Vainionpää. KeKi lisäsi johtoa taas: Sami Haapakoski iski ja KeKillä oli palottomia ajoja, mutta lisäjuoksuja ei tullut. Vedon tärkeän kavennuksen löi 1–2-tilanteessa kunnarilla Mikko Kanala. Rinta-aho kavensi lukemiksi 4–5 ja ”pukukoppijuoksun” 5–5:een. Vedolla oli vielä voittojuoksun mahdollisuus, mutta lyönti jäi etupelaajan käsiin.

Kotijoukkueen ”kehon kielestä oli pääteltävissä”, että se tulee lujaa toisen jakson alkuun.  Toisen jakson alussa Veto laittoi vilkun päälle ja meni ohi ja pysyikin edellä. Kaksi tärkeää juoksua tuli heti aloittavalla:  1–0 Juho Heikkala löi läpi kakkosrajasta ja 2–0 takatilanteessa Janne Mäkelän kupperi. Kempele ei saanut oikeastaan peräkkäisiä onnistumisia ja Vedon ulkopeli parani. Vainionpää lisäsi johdon 3–0:aan ja kolmannen alussa 5-0, kotiuttajina Matias Rinta-aho ja Vainionpää jälleen. Tässä vaiheessa vieraat oli lyöty. Yhdessä vuorossa kävi kolme lyöjää ja tuloksena oli kolme paloa. Veto löi vielä kolme juoksua neljännen alussa: Vainionpää ja Rinta-aho kaksi kertaa. Veto löi monta juoksua kahden palon tilanteessa. Kempeleen tasoittava oli vaisu, mutta se sai kaksi juoksua Tuomas Jussilan ja Meriläisen lyömänä. Ottelu päättyi Jussilan takalaittomaan.

Ykköspalkinnot koppasivat Matias Rinta-aho ja Aatu Saastamoinen, kakkospalkinnot menivät Mikko Kanalalle ja Teemu Hollannille. Lehdistötilaisuudessa Saastamoinen  totesi pelin olleen hieno ja yleisö oli hyvin mukana.

Mainos

–Kiva oli pelata.

Rinta-aho totesi, että Veto antoi juoksut räpylästä ensimmäisellä jaksolla. Omaan peliin oli tyytyväinen: –Hyvin kävi palloon!

Pelinjohtopuolella  Kari Kleemola totesi, että ”hyvin kesti sipuli takaa-ajossa.” Toisen jakson alun kaksi juoksua olivat tärkeitä. Mikko ”Doksa” Korhonen totesi seuraavasta pelistä, että kotipeliin pitää tehdä muutoksia sen enempää tarkentamatta.

Näin jatketaan: tiistaina 20. elokuuta KeKi ja ViVe kohtaavat kello 17.30 Kempeleessä ja torstaina 22. elokuuta samaan aikaan Vimpelissä. tarvittaessa pelataan perjantaina 23. elokuuta KeKi-ViVe ja sunnuntaina 25. elokuuta ViVe-KeKi.