Eepeen kasvu jatkui alkuvuonna, myynnin uskotaan jatkuvan viime vuotta paremmalla tasolla

Eepeen operatiivinen kehitys oli hyvä vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla.
Eepeen operatiivinen kehitys oli hyvä vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla.

Eepeen operatiivinen kehitys oli hyvä vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla. Vaikka markkina oli haastava kuluttajien ostovoiman heikkenemisen johdosta, säilyi kysyntä hyvänä koko alkuvuoden ajan ja liikevaihto kasvoi kolme prosenttia. Eepee-konsernin liikevaihto tammi-kesäkuussa oli 248,4 miljoonaa euroa.

–Liikevaihdon kasvua voidaan pitää erinomaisena, koska päätoimialojemme tuotteiden hinnat kääntyivät laskuun, todetaan Eepeeltä.

–Erityisen tyytyväisiä voimme olla marketkaupassa ja liikennekaupassa, joissa molemmilla toimialoilla kasvu oli, valtakunnallisesti vertailtaessa keskimääräistä parempaa. Marketkaupan liikevaihto kasvoi 6,4 miljoonaa euroa eli 3,8 prosenttia ja oli 172,8 miljoonaa euroa. Liikennekaupan liikevaihto kasvoi 0,9 miljoonaa euroa eli 1,5 prosenttia ja oli 60,5 miljoonaa euroa. Erityismaininnan ansaitsee polttoöljykauppamme, jonka kasvu ylitti reilusti odotuksemme, ollen 59,5 prosenttia suurempi kuin edellisenä vuonna. Myynnin merkittävää heikkenemistä ei tapahtunut millään toimialalla.

–Kasvumme taustalla arvioimme olevan kuluvan ja edellisen vuoden aikana tapahtunut uusien jäsenten määrän merkittävä kasvu. Ensimmäisen kuuden kuukauden aikana osuuskuntaamme liittyi 1 773 uutta jäsentä. Tämä määrä vastaa edellisen vuoden poikkeuksellisen suurta uusien jäsenten määrän kehitystä.

Kuluttajien eläessä taloudellisesti tiukkaa aikaa, osuuskaupan rooli jäsenhyödyn tuottajana korostuu. Ensimmäisen kuuden kuukauden aikana Eepee jakoi omistajilleen bonusta, maksutapaetua ja ylijäämän palautusta yhteensä 12,4 miljoonaa euroa. Kasvua edelliseen vuoteen kertyi neljä prosenttia.

Mainos

Vuoden 2024 ensimmäisellä vuosipuoliskolla liikeylijäämä oli 3,68 miljoonaa euroa kun se oli vuoden 2023 vastaavana ajankohtana 3,36 miljoonaa euroa ja kauden ylijäämä verojen jälkeen 4,38 miljoonaa euroa (4,38).

–Suorituskykymme heikkeni hieman alkuvuoden aikana. Kiinteät kulut kasvoivat edelliseen vuoteen verrattuna 3,3 prosenttia ja tämä ylittää tavoitellun tason. Erityisesti strategiamme määrittelemä, ja merkittävän tulosparannuspotentiaalin omaava, työnteonmallien uudelleen organisoiminen on vielä kesken.

Eepeen omavaraisuusaste oli kesäkuun lopussa 77,0 prosenttia. Eepee-konsernissa ei ole pankkilainaa käytössä.

–Kassavirtamme oli positiivinen ja rahoitusomaisuutemme määrä kasvoi vuoden takaiseen verrattuna 6,6 miljoonaa euroa ollen 26,1 miljoonaa euroa.

–Ennustamme myynnin ja tuloksen pysyvän loppu-vuoden aikana hyvällä, jonkin verran edellistä vuotta paremmalla tasolla. Myös asiakasomistajien määrän kehitys ja jäsenhyödyn kasvu jatkuvat alkuvuoden mukaisella uralla. Vuosi 2024 tulee jatkumaan myös merkittävänä investointivuotena ja vuoden loppuun mennessä tullaan toteuttamaan kaikkiaan 17 verkostostrategiassamme määriteltyä investointihanketta. Hankkeiden yhteenlaskettu arvo tulee olemaan noin 24 miljoonaa euroa.

Lue myös nämä

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Ilmainen

isojako

digilehti

julkaistu