Miten meitä huijataan ja kuinka “puhua koiraa ” -paljon uutta Järvilakeuden kansalaisopiston alkavalla lukukaudella

Kansalaisopiston kurssilla voi lähteä vaikkapa melomaan.
Kansalaisopiston kurssilla voi lähteä vaikkapa melomaan.

Järvilakeuden kansalaisopiston lukuvuosi käynnistyy jälleen satojen kurssien voimin. Ohjelmassa on monipuolinen kattaus opiskeltavaa ja harrastettavaa laidasta laitaan Kauhavalla, Evijärvellä ja Lappajärvellä.

–Julkisen rahoituksen leikkausten sekä kohonneiden vuokrakustannusten vuoksi toimintaa on jouduttu hiukan supistamaan ja kurssimaksuja nostamaan. Opinto-ohjelma ei enää kolahda joka kodin postilaatikkoon, vaan sen voi 16. elokuuta alkaen noutaa kirjastoista, kaupoista ja opiston toimistolta, kertoo rehtori Leea Keto.

Opinto-ohjelma on selailtavissa sähköisesti myös opiston etusivulla osoitteessa www.jarvilakeus.fi.

Ilmaisua ja kommunikaatiota

Evijärvellä kuvataiteen lyhytkursseilla maalataan ja piirretään syys- ja kevättunnelmia ja Alahärmässä  käynnistyy kevätkaudella kerran kuussa lukupiiri. Opiskelijoilta tulleista toivekursseista voi mainita muun muassa kasvivärjäyksen Kauhavalla ja pirtanauhojen teon Lappajärvellä. Lasten ja nuorten Taiteen perusopetus teatteritaiteesta jatkuu kuudetta vuotta, ja ryhmiin otetaan uusia osallistujia  mukaan, jos niissä on tilaa.

Osaamisperusteisia kielikursseja on tarjolla tänäkin lukuvuotena ja vinkkejä voi saada myös  eksoottisempaan kommunikointiin: yhden illan kurssi tutustuttaa siihen, miten äänipainikkeiden avulla voi kommunikoida eläinten kanssa – ei pelkästään koiran, vaan vaikkapa myös kissan, marsun tai jopa lehmän kanssa!

Lasityöt ovat yksi käsityömuoto, joita voi kokeilla Järvilakeuden kansalaisopistossa.
Lasityöt ovat yksi käsityömuoto, joita voi kokeilla Järvilakeuden kansalaisopistossa.

Maksuttomia luentoja ja liikkumista

Historiassa siirrytään peräti 78 miljoonan vuoden taakse Lappajärven kraatterin syntyvaiheiden myötä. Sota-aiheet vievät 1900-luvulle ja tulevaisuutta luodataan luennolla, jolla kuullaan, miten Euroopan parlamentin muuttuneet voimasuhteet vaikuttavat jatkossa EU-politiikkaan. Yhteistyössä Aijjoos-toiminnan, Ikääntyvien yliopiston ja Kuluttajaliiton kanssa järjestettävillä luennoilla saadaan muun muassa vinkkejä huijauksilta välttymiseen.

Mainos

Maksutonta toimintaa on tarjolla myös Kuntoloikka-hankkeessa: Joka kunnassa pidettävällä luennolla saadaan vinkkejä, miten löytää intoa liikkumiseen ja innon ylläpitämiseen. Myös kuntosaleihin järjestetään opastuksia. Lappajärvellä ja Evijärvellä lumoudutaan lähiluonnosta retkeilemällä.

Sukkulat suihkimaan kansalaisopiston tunneilla!
Sukkulat suihkimaan kansalaisopiston tunneilla!

Hyväntekeväisyyttä ja yhteistyötä

Joulun alla kerätään tuttuun tapaan hyväntekeväisyyskampanjalla joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille. Yhteistyössä 4H-yhdistysten kanssa toteutettaviin pajoihin voi tulla askartelemaan kortteja, joiden perille toimittamiseen saadaan apua hyvinvointialueelta.

Yhteistyötä tehdään monien muidenkin tahojen kanssa: Kortesjärvi-seura on mukana ruumisvaunujen kunnostamisessa ja Kuvakerho Roikka, paikalliset yhdistykset ja harrastajanäyttelijät tekevät yhdessä videoita Kyläkanava-hankkeeseen.

Poniparkki.
Poniparkki.

Kansalaisopiston kurssilla Eurooppaan!

Erilaisia opintomatkoja on tarjolla useita: päivän mittaisia retkiä tehdään Vaasaan, Tampereelle ja Kristiinankaupunkiin. Pidemmille opintomatkoille voi osallistua Erasmus+-rahoituksen tuella muun muassa joulukuussa Roomaan ja kevätkaudella Ranskaan ja Tsekkiin. Opintomatkat Euroopan kohteisiin ovat mainio tilaisuus oppia kieltä käytännössä ja ne sopivat erityisen hyvin vähemmän matkustelleille.

–Kannattaa selata opetusohjelma tarkkaan läpi, sillä muitakin mielenkiintoisia kursseja taatusti löytyy, Leea Keto vinkkaa.

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä jutut

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Ilmainen

isojako

digilehti

julkaistu