Juho ja Kaisa Saarijärven jälkipolvea USA:sta vierailulla Suomessa 

Pikku-Finlandian terassilla. Vasemmalta tyttäreni äiti Minna, minä, Tapanin perheen äiti Susan, perheen isä Arno, tyttäret Eva, Holly ja Grace sekä tyttäreni Iina ja hänen puolisonsa Joona. Kuva: Ahti Nuottimäki.
Pikku-Finlandian terassilla. Vasemmalta tyttäreni äiti Minna, minä, Tapanin perheen äiti Susan, perheen isä Arno, tyttäret Eva, Holly ja Grace sekä tyttäreni Iina ja hänen puolisonsa Joona. Kuva: Ahti Nuottimäki.

KORTESJÄRVELÄISTEN Juho ja Kaisa Saarijärven kuudes lapsi Eljas (s. 1873) muutti 1899 USA:aan. Amerikkaan muuton aikoihin häneltä jäi Suomeen Liisa Viitamäen (s. 1875) kanssa yhteinen lapsi Hilma Katariina Viitamäki (s. 1899). Liisa muutti 1902 Eljaksen perässä ja he menivät naimisiin USA:ssa. Eljas, jonka nimi oli USA:ssa muutettu muotoon Elias Jarvi, kävi 1923 Suomessa noutamassa tyttärensä USA:aan. Hilmasta tuli USA:ssa Wilma Jarvi. Hilma on tietääkseni tämän pariskunnan ainoa lapsi. 

Sittemmin Elias ja Liisa erosivat, ja Elias meni uusiin naimisiin Mary Besosen kanssa ja sai vielä useita lapsia, joilla puolestaan on useita jälkeläisiä. Näistä jotkut ovat vierailleet Suomessa ja käyneet jopa Kortesjärvelläkin. Myös Liisa on tietojeni mukaan mennyt uusiin naimisiin, mutta siitä minulla ei ole enempää tietoa. 

Wilma meni 1917 naimisiin suomalaissyntyisen William John Tapanin (s. 1892 Isojoella) kanssa ja he saivat 1926 yhden lapsen, jonka nimeksi tuli Raymond (Ray) Tapani. Ray meni 1956 naimisiin Kaavilla 1928 syntyneen Martta (Martha) Pirisen kanssa ja he saivat kolme lasta: 1958 Evelynin, 1962 Arnon ja 1963 Eilan. 

Tulkoon mainituksi, että Arno Tapani työskentelee insinöörinä API Delevanissa, jossa hän suunnittelee induktoreita sotilas-, lääke- ja ilmailumarkkinoille, mukaan lukien osat avaruussukkuloihin, avaruusasemaan ja Marsin laskeutumiseen kuuhun. 

Mainos

Arno saapui Suomeen viikon vierailulle sunnuntaina 11. elokuuta mukanaan vaimo Susan (s. 1961) sekä tyttäret Holly (s. 1997, Eva (s. 1999) ja Grace (s. 2002). Tapasin heidät pian saapumisen jälkeen Helsingissä Pikku-Finlandian kahviossa, jossa ehdimme runsaan tunnin ajan tutustua toisiimme ja vaihtaa kuulumisia. 

Koska heidän Suomen vierailuaikansa jäi vain viikon mittaiseksi, heidän pääkohteensa on Kuopio, jossa heidän lähimmät sukulaisensa asuvat, sekä muu itäinen Järvi-Suomi pääkaupunkiseudun ohella. Kortesjärven Saarijärvi jää odottamaan mahdollisia uusia Suomen-matkoja. 

Ahti Nuottimäki 

Aiheeseen liittyviä juttuja

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Ilmainen

isojako

digilehti

julkaistu