HUOM!
Torstaina 19.9. klo 9:30 alkaen siirrymme uuteen kirjautumisjärjestelmään. Muutoksen aikana kirjautuminen ei ole mahdollista. Pahoittelemme häiriötä.

Alppihiihto vei Nelly Hännisen opiskelujen pariin Kuusamoon – ”Se on kivaa, kun saa mennä lujaa” 

Nelly Hänninen Rukalla pujottelutreeneissä tammikuussa 2024. Kuva Nellyltä.
Nelly Hänninen Rukalla pujottelutreeneissä tammikuussa 2024. Kuva Nellyltä.
Julkaistu:
Kategoria:
,

VIMPELILÄINEN Nelly Hänninen on harrastanut alppihiihtoa lähestulkoon koko ikänsä. Laji on tullut tutuksi äidin, Kati Metsäpellon kautta, joka on nopeuslaskun maailmanmestari vuodelta 2003. 

–Minua on viety rinteeseen ihan pienestä pitäen. Olen aina tykännyt laskea ja tykkään talvesta. Eniten kuitenkin alppihiihdossa viehättää vauhti, kertoo Nelly. 

Syksyllä 17 vuotta täyttävä Nelly opiskelee toista vuotta Kuusamon lukion alppilinjalla, Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa. Suomen kolmesta alppikoulusta Kuusamo tuntui parhaalta vaihtoehdolta monestakin syystä.  

–Täällä on Suomen tunturit lähellä, leirimatkoista ei tule niin pitkiä. Lisäksi tähän koulupakettiin kuuluu Ruka–Pyhä-kausikortti, listaa Nelly esimerkkejä valintaan vaikuttaneista eduista. 

–Rukan alppikoulussa on myös erittäin laadukasta valmennusta. Päävalmentajana toimii entinen maailman cup -laskija Samu Torsti. Täällä valmennukseen kuuluu fyysisen valmennuksen lisäksi psyykkinen valmennus. 

Kun Nelly muutti 15-vuotiaana Kuusamon lukion opiskelija-asuntolan soluasuntoon, toi arki nuoren naisen elämään monta uutta asiaa ja vastuuta. Onneksi koti-ikävää helpotti samaan asuntoon muuttanut ystävä, joka on kämppiksenä tänäkin syksynä. 

–Nyt tietää jo, mitä tuleman pitää, joten tänä syksynä sen suhteen on helpompaa. Aikataulu täällä on aika kiireinen. Joko ollaan koulussa tai treeneissä ja talvella täytyy suksiakin ennättää laittaa. Joten kaikki pitää olla hyvin suunniteltu: lukemiset, tentit, ruuan laitto ja menot. Toki vapaa-aikaakin jää, yleensä meillä on yksi lepopäivä viikossa ja iltaisinkin ennättää hengähtää. 

TÄLLÄ hetkellä opintoihin kuuluu treenausta 15 tuntia viikossa. Se tuntuu Nellystä sopivalta määrältä, varsinkin kun jouluna tapahtunut loukkaantuminen on varjostanut harjoittelua koko kevään ajan. 

–Kaatuminen aiheutti selkään monenlaisia vammoja, joista pahin oli välilevyn pullistuma. Kevään aikana on selkää kuntoutettu niin hyvin, että pullistuma ei ole kesän aikana vaivannut juuri ollenkaan. Tämä kausi menee tuolla treenimäärällä. Sitten kun selkä on kunnolla kuntoutunut, voidaan nostaa treenien määrää. 

Loukkaantuminen ei ole kuitenkaan himmentänyt tavoitteita lajin suhteen. 

–Tämä on riskialtis laji, se on niin sanotusti pelin henki. Loukkaantumisia ei voi pelätä etukäteen missään lajissa, jos tavoitteet on korkealla, pohtii Nelly. 

–Huipulle pääsee vain pieni osa, mutta silti uskon, että jonkinlainen mahdollisuus minulla sinne olisi ja sinne myös tähtään. Silti pidän myös koulua tärkeänä.

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Lue uusin

Isojako digilehti

Ilmaiseksi