Mari Rintala on edennyt liukkaasti pesien väliä ja tuonut Lavettarille monta tärkeää juoksua. Kuva Tero Siivola.
Julkaistu:
Kategoria:
,

Pesäkuula–LaVe 1–2 (3–2,1–2,1–1, 6–7k)

NAISTEN Ykköspesiksen puolivälierät käynnistyivät pohjoislohkon sisäisillä otteluilla. Lohkon runkosarjan kolmonen Lappajärven Veikot kohtasi toiseksi sijoittuneen Jokilaakson Pesäkuulan Haapajärvellä pelatussa kamppailussa. Välieriin etenemiseen tarvitaan kaksi voittoa.

Pelistä muodostui melkoinen trilleri. Tasaisempaa vääntöä ei voi enää olla. Paremmuus ratkesi vasta viidennellä kotiutuslyöntikilpailun kierroksella, kun Veikkojen 16. yritys ratkaisi pelin.

Pesäkuula hallitsi hieman ottelun kulkua vieden kolmostilanteet 15–9. Lavettarien tiukka puolustuspelaaminen tuotti jälleen tulosta, mutta tilanteiden rakentelu tökki. Varsinaisella peliajalla seitsemästä kotiin otosta saatiin neljä onnistumaan. Näistä vastasivat avausjaksolla Elisa Hyny ja Sanna Särkijärvi sekä toisella puolikkaalla harhaheitolla saadun lahjan lisäksi jakson voittojuoksun iskenyt Aleksandra Latvala neljännen vuoron tasoittavalla.

Kilpailumääräysten mukaan pudotuspeleissä pelataan jaksojen mennessä tasan supervuoro. Siinä kotijoukkue nappasi ensin juoksun. Veikot haki vimmatusti tasoitusta ja mahdollista voittoakin. Lyöjien käydessä jo vähiin pelastajaksi nousi Maria Lahti, joka kotiutti runkosarjan parhaasta onnistumisprosentista (82,7) vastanneen Anna-Elisa Pukkisen

Poikkeuksellisen pitkäksi venähtäneessä kotiutuskilpailussa elettiin henkeä salpaavia jännitysnäytelmiä. Emännät aloitti sisältä määräten tavoitteen Lavettarille, mihin pitäisi päästä, jotta peli jatkuisi.

Avauskierroksella viidellä parilla tuo määrä oli kaksi juoksua. Siihen LaVe ylsi. Toisella yrittämällä Pesäkuula ei saanut tulosta, mutta vieraat samaistuivat tähän. Kisa jatkui sitten tasaisena vielä pari kierrosta. Viidennellä kierroksella kotijoukkueelta meni usko. Se jäi juoksuitta, mihin Veikkojen sankarit Aleksandra Latvala lyöjänä ja Mari Rintala etenijänä vastasivat onnistuneesti. Merkille pantavaa on, että pari onnistui kolme kertaa kotarissa ja kerran varsinaisella peliajalla.

Lavettarista palkittiin kärkikaksikko Neea Mattila ja Tiia Jokela

Mainos

LaVe –Pesäkuula 0–2 (2–7,1–2)

JOUKKUEET kohtasivat heti sunnuntaina toistamiseen. Lavettarilla on ollut kotikentällä koko kesän ongelmia. Vieraspelit ovat tuottaneet pisteitä huomattavasti enemmän. Tätä rataa edettiin nytkin, voitto vieraissa, tappio kotona. Tämä ottelu oli näiden joukkueiden neljäs kohtaaminen. Joka kerta vierasjoukkue on voittanut. Toivottavasti sama kaava jatkuu keskiviikkona Ylivieskassa.

Lavetarilla oli mahdollisuus katkaista sarja, mutta se oli täysin altavastaaja varsinkin avausjaksolla. Lauantain kotiutuskilpailun onnistumiset eivät kantaneet tulosta tähän päivään. Kun kolme yritystä kolmestatoista tuottaa juoksun, niin ei voi oikein paukutella henkseleitä.

Ensimmäinen sisävuoro antoi odottaa LaVelle hyvää peliä. Aleksandra Latvala jatkoi edellispäivän malliin kotiuttamalla Anna-Elisa Pukkisen ja heti perään Anni Kangas iski Mari Rintalan sisään. Jostakin syystä jatkotilanteet hukattiin, ja tilanteet kuivuivat loppupelin ajaksi.

Jokilaakso loi monipuolisilla vaihtolyönneillä tilanteita helpon tuntuisesti ensimmäisellä jaksolla. Niitä seurasi painavia juoksuja tuottaneita lyöntejä, mitä Veikot ei saanut torjuttua. Jakson toinen vuoro oli murheellinen. Siinä vieraat tekivät viisi juoksua.

Toisella jaksolla Saana Lahden välilyönnillä Neea Mattila kirmaisi juoksun. Nyt puolestaan vieraiden sisäpeli oli saamatonta kopittelua. Näytti siltä, että mennään supervuoroon. Pesäkuulalla oli neljä lyöjää jäljellä ja tyhjä kenttä. Lavettarien osittaisella avittamisella tämä ryhmä kampesi kaksi juoksua. Hyvin alkanutta tasoittavaa kotijoukkue ei pystynyt hyödyntämään kahdesta kotiutusyrityksestä huolimatta. Tulos tiesi sitä, että sarja jatkuu Ylivieskassa.

Tiia Jokela ja Saana Lahti palkittiin kotijoukkueesta.