Metsärunoretkelle Karikon kanssa 

Metsärunoretki järjestetään Lappajärven Eränkävijöiden metsästysmajan läheisyydessä.
Metsärunoretki järjestetään Lappajärven Eränkävijöiden metsästysmajan läheisyydessä. Kuvituskuva.

KULTTUURIYHDISTYS KARIKON uusi tapahtuma Metsärunoretki järjestetään ensimmäisen kerran lauantaina 17. elokuuta kello 18 Lappajärvellä Tuikassa.  

Karikko peräänkuulutti alkukesästä metsäaiheisia runoja, joita saapui kaikkiaan 33. Runoista valikoitui lausuttavaksi 14 kappaletta, jotka teatteri-ilmaisun ohjaaja Katja Kujala järjesti draamallisesti sopivaksi kokonaisuudeksi. Paikaksi valikoitui Lappajärven Eränkävijöiden metsästysmajan läheisyys Tuikassa sen sopivan etäisyyden, pysäköintimahdollisuuden ja helppokulkuisuuden vuoksi. Maanomistajalta on saatu lupa tapahtuman järjestämiseen.  

Metsärunoretki on nimensä mukaisesti retki, joten sinne kannattaa varautua sopivin varustein: retkijakkara, alusta tai viltti istumista varten, tarpeeksi lämmin vaatetus, eväät ja tarvittaessa hyttysmyrkky, mielellään hajusteeton. Karikkolaiset lukevat runoja ja luovat kokonaisuuteen sopivan äänimaiseman erilaisilla luonnon elementeillä. Sateen sattuessa tapahtuma perutaan.  

Metsästysmajan koordinaatit ovat 63°15’02.7″N 23°30’23.6″E ja ajo-ohje:  

Länsirannan-, Söyringin- ja Tuikantien risteyksestä 4,7 kilometriä Tuikantietä pitkin Kortesjärvelle päin, jonka jälkeen käännytään oikealle hiekkatielle sorakuopan suuntaan. Tienristeyksessä on pieni Kauhavan KTK:n kyltti. Metsärunoretkeä varten tulee opaste Tuikantien 741 varteen molemmin puolin ennen risteystä. Soramontun tietä ajetaan 1,5 kilometriä. Metsästysmaja on vasemmalla puolella, sitä ennen on pieni lampi vasemmalla ja risteys oikealle. Karikkolaiset opastavat perillä pysäköinnissä. Paikalle kannattaa saapua hyvissä ajoin, niin saa rauhassa laskeutua metsän rauhaan ja valita itselle sopiva paikka runojen kuuntelemiseen.  

Mainos

KARIKON toiminnan tarkoituksena on järviseutulaisen esittävän taiteen kaikenpuolinen aktivoiminen, edistäminen ja tunnetuksi tekeminen.  

–Runojen tekijöissä on nykyisiä ja entisiä järviseutulaisia, joten olemme innoissamme siitä, että saamme toteuttaa yhdistyksen tarkoitusta järviseutulaisen taiteen edistämisessä, Karikon puheenjohtaja Kaisa Perälä kiittelee.  

Karikon toimintaa tukevat POP Pankki Lappajärvi ja Lappajärven kunta.  

Kartta Länsirannan-, Söyringin- ja Tuikantien risteyksestä tapahtumapaikalle löytyy Karikko Ry:n Facebook-profiilin tapahtumista.

Maija Perälä  

Lue myös nämä

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Ilmainen

isojako

digilehti

julkaistu