Juho Heikkala oli ottelun ykköspalkittu. Kuva arkistosta.
Julkaistu:
Kategoria:
,

”Veto osaa pelata Joensuuta vastaan!” totesi kommentaattori torstaina 8. elokuuta pelatussa ottelussa Saarikentällä. Ottelu päättyi 2–0 (5–2, 8–5) ja sitä oli seuraamassa 1437 katsojaa. Kolmostilanteet menivät 22–13, kärkilyönnit 53–40. Vimpelin Veto pelaa vielä ottelut Mansea vastaan 9. elokuuta ja Kiteetä 11. elokuuta.

Joensuun Maila pelasi kommentaattorien mukaan vaisusti. Kolmannen vuoroparin lopussa ensin harhaheitolla tasoitus Joosua Rättö vei Joensuun Mailan johtoon. J-P Vainionpää vei Vimpelin Vedon johtoon, Juho Heikkala teki kunnarin ja sen jälkeen “lisäniitit” Teemu Kinnunen ja Olli Heikkalan toimesta. Joosua Rättö vastasi myös Joensuun toisesta juoksusta.

Vimpelin Veto johti toista jaksoa ratkaisevan tuntuisesti 5–0. Janne Mäkelä löi kolme juoksua ja J-P Vainionpää kaksi. Joensuu aloitti kirin Samuel Tirkkosen kunnarilla ja ”aurinkopallot” tulivat kuvioon. Joensuun Maila tasoitti tilanteeseen 5–5. Veto oli jo varmistanut voiton, mutta vielä pelattiin tärkeästä lisäpisteestä. Se ansaittiin Elmeri Anttilan läpilyönnillä 1+2. Veto sai tilanteen nopeasti päälle. Jaksovoitto 8–5.

Mainos

Ottelusta palkittiin ykköspalkinnolla Samuel Tirkkonen ja Juho Heikkala, kakkospalkinnolla Henri Litmanen ja Janne Mäkelä.

Vedon voitto merkitsi sitä, että sarjan 2–4 sijat ovat vielä mahdollisia. Veto on kolmannesta sijasta yhden pisteen ja toisesta sijasta kahden pisteen päässä. Manse johtaa sarjaa.