Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki. Kuva: Lasse Pippola.
Julkaistu:
Kategoria:
Aihe:

SUNNUNTAINA 4. elokuuta pelatussa kotipelissä Sotkamo vei voiton, jaksot 3–2 ja 3–5. Kotiutuslyöntikilpailu 1–2. Vedon pelinjohtajana toimi Sami-Petteri Kivimäki, joka oli kausilla 2016–2017 vuoden pelinjohtaja, kun Veto voitti kultaa ja hopeaa.

Ottelua oli seuraamassa 2145 katsojaa. Sotkamo käänsi jälleen voiton kotarin jälkeen, kolmatta kertaa tällä kaudella.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet menivät 7–7 ja Sotkamo hieman hallitsi jakson alussa. Neljä harhaheittoa kolmannessa vuoroparissa käänsi jakson Vedolle. Roope Korhonen oli siirtänyt Sotkamon johtoon, mutta kakkospuolelta heitetty polttoheitto meni jokeen ja Veto sai harhaheitolla tasoituksen. Janne Mäkelä löi Vedon 2–1-johtoon ja J-P Vainionpää 3–1-johtoon.

Sotkamon kärjellä Elmeri Purmosella, eikä Vedon Elmeri Anttilalla ollut paras mahdollinen päivä. Roope Korhonen löi näpillä 3–2-kavennuksen, eikä jaksossa enempää juoksuja tehtykään. Vedolla oli mahdollisuus ratkaista jakso, mutta hätäilyä oli sen verran, että Sotkamo pysyi ”iholla”.

SOTKAMO teki jakson kannalta varsin onnistuneen muutoksen: kärjeksi tuli Iivari Vihanto. Vihannon lisäksi Hannes Pekkinen ja Juuso Lattu vaihtoivat hyvin. Vedon viidestä juoksusta Mäkelä löi kaksi ja lisäksi yhden kotarissa. Teemu Kinnunen pelasi hyvin ja sekoitti ajoittain Sotkamon sisäpeliä varsinkin ensimmäisellä jaksolla.

Veto oli siirtynyt Matias Rinta-ahon lyönnillä 1–0-johtoon. Sotkamo kuitenkin kuittasi kolmella juoksulla Vedon johdon. Se sai palottoman tilanteen Roope Korhoselle, joka tasoitti pelin. Veeti Kokko, joka onnistui edellisessä Vedon kotipelissä, onnistui nytkin. Sotkamon 1–3 johtojuoksu tuli hidastetulla ja pallo lähes pysähtyi hieman Tikli-mainoksen taakse. Lyöjänä oli Iivari Vihanto. Olli Heikkalan keskikentän pomppu yllätti Sotkamon ulkokentän ja Jere Saukko toi 2–3-kavennuksen.

Mainos

Sotkamolla oli peli hallussa huolimatta ”nukahduksesta”. Neljännen alussa se lisäsi johtoa ratkaisevasti 2–5:een. Lyöjinä olivat Aleksanteri Huotari ja Roope Korhonen.

VEDOLLA oli vielä tilanteensa, mutta kotiutukset nousivat kopeiksi. Janne Mäkelä kavensi viimeisenä lyöjänä 3–5:een ja edessä oli kotiutuslyöntikilpailu. Veto aloitti ja ensimmäinen pari ainoastaan onnistui: Elmeri Anttila. Koska Veto jäi yhteen juoksuun, Sotkamolla oli hyvät mahdollisuudet voittaa kotari. Roope Korhonen epäonnistui, mutta sen jälkeen Hannes Pekkinen ja Aapo Komulainen löivät tarvittavat juoksut.

Ottelun jälkeen Iivari Vihanto totesi otteen olleen Sotkamon hallussa, mutta yliheitto kolmospesästä käänsi jakson. Sotkamon pelinjohtaja totesi samaa, kuten Iivari Vihanto. Sami-Petteri Kivimäki kertoi joukkueensa latautuneen hyvin peliin.

–Ottelussa oli pienet marginaalit, yksikätisiä merkkivirheitä oli, mutta ulkopeli oli hyvää.

Vedon seuraava kotiottelu on torstaina 8. elokuuta Joensuuta vastaan.