Säde Alanen lähtee tavoittelemaan maailmanmestaruutta

Säde Alanen.
Säde Alanen. Kuva arkistosta.
Julkaistu:
Kategoria:
Aihe:

FLORISTIMESTARI Säde Alanen on valittu Suomen edustajaksi 28.–31. elokuuta 2025 järjestettäviin World Cup Floral Art -maailmanmestaruuskilpailuihin Hollannin Haagiin. Säde on 32-vuotias floristiikan superammattilainen Alajärveltä. Hän on voittanut historiallisesti kolme kertaa peräkkäin kukkasidonnan Suomen mestaruuden. Lisäksi hänellä on runsaasti voittoisaa menestystä useista floristisen alan kilpailuista niin Suomessa, kuin kansainvälisilläkin estradeilla.

Kilpailutyöt on julkistettu, valmentautuminen on aloitettu. Hollannissa käytävän kilpailun ensimmäinen työ on saanut innoituksensa historiallisesta tulppaanimaljakosta. Kilpailuissa toteutetaan lisäksi kasvi-istutus ja kukkasidontatyö, missä tulee huomioida Hollannin veden ympäröimä rannikko sekä lisäksi kilpailuissa sidotaan ruusukultaa henkivä kukkakimppu.

Yhden kilpailutyön innoittaja toimii kuuluisa hollantilainen muotisuunnittelija Iris van Herpen. Säde kertookin, että ” kisatyöt vaikuttavat hänestä inspiroivilta sekä hyvin monipuolisilta. Hänen mielestään kilpailun järjestäjä on tehnyt huolellista työtä ja kilpailijat on asetettu tasa-arvoiseen asemaan”.

Säde valmentautuu tuleviin kilpailuihin ammattimaisesti ja suunnitelmallisesti. Valmennus ja harjoittelu kilpailuihin tapahtuu Alajärvellä, missä perheellinen huippuammattilainen pystyy irrottautumaan säännölliseen valmentautumiseen. Säteellä on koko valmennuksen ajan oma valmennustiimi mukana sparraamassa ja tukemassa matkaa kohti MM-kilpailuja. Taustalla toimii neljä raudan kovaa floristisen alan ammattilaista, jotka auttavat erilaisissa tehtävissä.

Mainos

–Tulen antamaan kilpailuprojektilleni kaikkeni! Haluan edustaa Suomea ylpeänä ja tyylikkäästi. Suurimpana tavoitteena on tuottaa kukkien avulla sellaista kauneutta, joka jättää jäljen ihmisten sydämiin, sanoo Säde Alanen.

VUODEN kuluttua maailmanmestaruudesta kilpailee Säteen kanssa 20 eri maasta tulevat huipputason kilpailijat. Kilpailussa toteutettavat 6 kukkasidontatyötä sidotaan yleisön edessä Hollannin kansainvälisen tapahtumakeskuksen, King Willem Alexander Theatre tiloissa ja lavalla. Vastuulliset järjestäjät kilpailulle ovat kansainvälinen kukkakauppiasliitto Florint ja Royal Dutch Florists Association. Säde edustaa kilpailuissa Suomen Kukkakauppiasliittoa.

Säteen matkaa pääsee seuraamaan Instagramissa ja Facebookissa.

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Ilmainen

isojako

digilehti

julkaistu