Evijärven urheilijoilla vilkas yleisurheilukesä  

Ensimmäisen kisapäivän urheilijat Alajärven pm-sisuhuipentumassa: Enni Pitkäjärvi (vas.), Elli Mattila, Elli Hernesniemi, Tatu Paananen ja Elias Kujala. Kuva: Elisa Paananen.
Ensimmäisen kisapäivän urheilijat Alajärven pm-sisuhuipentumassa: Enni Pitkäjärvi (vas.), Elli Mattila, Elli Hernesniemi, Tatu Paananen ja Elias Kujala. Kuva: Elisa Paananen.
Julkaistu:
Kategoria:
,
Aihe:

EVIJÄRVELLÄ on kesän 2024 aikana yleisurheiltu niin omalla kentällä kuin myös muualla maakunnassa. Perinteiset lasten yleisurheilukilpailut olivat viitenä keskiviikkona kesä–heinäkuussa ja niissä kävi yhteensä 201 lasta tehden melkein 800 lajisuoritusta. Vielä on tulossa elokuussa heittokisat kaiken ikäisille sekä kunniakierros, jolla kerätään varoja kiertämällä tunnin ajan urheilukenttää. Lisäksi sisuikäiset osallistuvat pm-sisuviesteihin Vähäkyrössä elokuun puolessa välissä.  

Evijärven urheilijoiden yleisurheilijat ovat kiertäneet kesän aikana ahkerasti kisoja ympäri Suomen. Jouni Kultalahti saavutti aikuisurheilijoiden M65 kiekossa SM-pronssia tuloksella 34.71. Kisat käytiin Oulussa ja sää oli erittäin sateinen sekä tuulinen, mutta Jouni selätti kurjat olosuhteet ja yleisurheilu-uran ensimmäinen SM-mitali on saavutettu.  

Junioriurheilijat osallistuivat kahdeksan urheilijan voimin pm-sisuhuipentumaan Alajärvellä heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Siellä Elias Kujala saavutti hopeaa P15 -sarjassa 300m juoksussa ennätyksellään 41.47. Lisäksi hän saavutti pronssia pituudessa ennätyksellään 527 ja 100 metrillä tuloksella 12.69.  

Mainos

Pitkää kestävyyttä osoitti Enni Pitkäjärvi, joka urakoi viikonlopun aikana neljä lajia ja kirkkain saavutus oli hopeaa T9 1000m juoksussa ajalla 3.55,28. Tatu Paananen saavutti pronssia P12 moukarissa ennätyksellään 23.62. Ehkä kisojen jännittävin kamppailu käytiin T9 kiekossa, kun aivan viimeiselle kierrokselle saakka Joanna Pahkakangas oli kiinni pronssimitalissa. Kisoissa nähtiin Evijärven urheilijoista monta ensikertalaista ja heistä jokainen toi seuralle sisupisteitä sijoittumalla sijoille 1.–6. Edellä mainittujen mitalistien lisäksi omia ennätyksiä rikkoi ja sisupisteitä seuralle kasasivat: Elli Hernesniemi, Jemina Pahkakangas, Vilma Mustajärvi, Joanna Pahkakangas ja Elli Mattila. 

Heli Saari 

Toisen kisapäivän urheilijat: Elias Kujala(vas.), Tatu Paananen, Enni Pitkäjärvi, Vilma Mustajärvi, Jemina Pahkakangas ja Joanna Pahkakangas. Kuva: Elisa Paananen.

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Ilmainen

isojako

digilehti

julkaistu