Vedon vahva ulkopeli ratkaisi voiton  

Vedon ykköspalkittu Teemu Kinnunen. Kuva arkistosta.
Vedon ykköspalkittu Teemu Kinnunen. Kuva arkistosta.
Julkaistu:
Kategoria:
,

KESKIVIIKKONA 31. heinäkuuta Veto vieraili ylemmän jatkosarjan avauskierroksella Kempeleen Kirin kotikentällä. Ottelu Kempeleen Kiriä vastaan päättyi 0–2 (2–3, 2–3). Kolmostilanteet menivät 14–15. 

Veto aloitti sisävuorolla ja loi palottoman ajotilanteen. Matias Rinta-aho, J-P Vainionpää ja Janne Mäkelä epäonnistuivat tilanteessa. Niin ikään palottoman ajon loi Kempele. Mikko Kanala poltti niukasti puolen metrin palolla, Vedon lukkari Teemu Kinnunen irrotti matalalla Tuomas Jussilan kolmoselta, mutta Ossi Meriläinen löi kolmospuolelta läpi. Yhtään lisäjuoksua kotijoukkue ei kuitenkaan tehnyt.  

Vedon kotiukset jatkuivat tuloksettomina, kolmannen alussa Veto teki nopeasti juoksut ja siirtyi johtoon 1–2.  Severi Lassila koulutti kakkospuolelta Juhani Ojalaa ja J-P Vainionpään räpylävirheen jälkeen Veto siirtyi johtoon. Vuoro päättyi Jani Lassilan taktiseen väärään.  

Kempeleen vaihtolyönnit epäonnistuivat yrityksistä huolimatta. Kempele löi vielä kolmosrajasta, mutta Elmeri Anttila heitti vaakatasosta kolmospesälle palon. 

Veto siirtyi johtoon 1–3, Perttu Olli ei saanut Elmeri Anttilan lyöntiä kiinni. J-P Vainionpäällä ja Jere Saukolla oli mahdollisuus lisätä johtolukemaa, mutta tuloksetta. 

Kempele pääsi purkamaan yhden palon ajoa. Kempele kavensi, tärkeä toinen palo kolmoselle. Matti Korhosen kumuran otti Heikkala. Tärkeä jaksovoitto Vedolle. 

Toinen jakso alkoi kotijoukkue Kempeleen Kiriltä hyvin, mutta Vedon ulkopeli toimi kuin kello. Veto tuli päättäväisesti ja loi tilanteen Matias Rinta-aholle, jonka välilyönnin tuloksena merkistä siirsi vedon 0–1 johtoon. 

Mainos

Kempele loi keulasta palottoman tilanteen toisen kerran, mutta Vedon Kinnunen pelasi nopeaa peliä ja eliminoi kakkosrajapomput, peli oli Vedon hallinnassa selvästi. 

Kempeleen Kiri hermoili ja Veto sai harhaheitolla kolmostilanteen. J-P Vainionpää tälläsi Korhosen rysty-yläkulmaan. Veto siirtyi 0–2 johtoon. 

Kempele kavensi Antti Korhosen välilyönnillä ja Perttu Olli toi 1–2-kavennuksen kotijoukkueelle. Veto lisäsi painetta – Rinta-aho löi ja Saukko toi 1–3.  

Kempele tullessa viimeiselle sisävuorolle, Jussila löi pallon kolmospuolelle ja pallo ”sirvahti” tilanteeksi 2–3. Jussila eteni läpilyönnillä kakkospesälle. Pakkosaumassa, 0–2-tilanteessa Kempeleen viimeinen lyönti lähti vaarallisesti ”kumurana” kakkospuolelle, mutta Mikko Vihriälä otti pahan lyönnin kiinni, kotipesään kolmas palo.    

Ykköspalkinnon pokkasivat Teemu Kinnunen ja Perttu Olli, kakkospalkinnon Elmeri Anttila ja Aappo Savikoski. Kentän parhaaksi pelaajaksi valittiin Perttu Olli. 

Tilapäisesti Kari Kleemolaa tuurannut Pasi Tyynelä sai kehut rauhallisesta johtamisesta. 

Lasse Pippola  

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Ilmainen

isojako

digilehti

julkaistu