Nallepaini valloitti vimpeliläiset      

Kalle Liikala (vas.) näyttää mallia ja ryhmäläiset ovat heti innolla mukana.
Kalle Liikala (vas.) näyttää mallia ja ryhmäläiset ovat heti innolla mukana.
Julkaistu:
Kategoria:
Aihe:

KESÄN aikana on Vimpelin Aapiskujan liikuntasalissa riittänyt pienten jalkojen vilkasta töpinää, kun joukko noin 2–5-vuotiaita lapsia vanhempineen on kokoontunut harrastamaan nallepainia vimpeliläisen Kalle Liikalan ohjaamana. Ryhmä kokoontui juuri neljättä ja viimeistä kertaa, mutta jatkoa on jo suunniteltu syksylle yhdessä Vimpelin vapaa-aikatoimen kanssa. 

–Kymmenkunta lasta on ryhmissä ollut, vähän vaihdellen. Kovasti on sekä vanhemmat, että lapset tykänneet, kertoo Liikala. 

Liikala on käynyt Suomen Painiliiton Nallepainin ohjaajakoulutuksen. Aiheeseen hän tutustui Järviseudun Sanomien lehtijutun kautta, jossa kerrottiin Evijärven Urheilijoiden järjestämästä nallepainista

–Siinä mainittiin tulevasta ohjaajakoulutuksesta ja ilmoittauduin heti mukaan. Oma lapsi osuu juuri nallepainin ikäluokkaan. Vimpelissä ei juurikaan ole noin pienille mitään harrastustoimintaa, niin ajattelin, että tälle voisi olla kysyntää. 

Koulutusta hän kehuu mukavan monipuoliseksi, sen pohjalta on hyvä lähteä suunnittelemaan tunteja pidemmällekin aikavälille. 

–Koulutuksen kautta saatiin kuusitoista valmista tuntipohjaa, lisäksi materiaaleissa oli 70 videota ja erilaisia mattosarjaliikkeitä. Nyt kun on ohjaamisestakin saanut kesän ajalta kokemusta, tietää vähän, kuinka lähteä viemään tätä eteenpäin. 

Nallepainissa lapsi ja vanhempi touhuavat yhdessä. Vaikka tunti koostuukin erilaisista harjoitteista, tärkeintä on yhdessä vietetty aika. 

–Tämä on matalan kynnyksen harrastamista, lapsen ehdoilla. Näin pienet lapset eivät välttämättä jaksa keskittyä kaikkeen tekemiseen, eikä vanhempien tarvitse potea paineita siitä, jos lapsi ei tee sitä mitä ohjaaja näyttää, rohkaisee Liikala. 

–Tätä kannattaa ehdottomasti tulla kokeilemaan, siinä ei häviä mitään. 

Kaksivuotias Arvo (vas.) on tykännyt nallepainista. Äiti Saija Rantala kertoo, että suvustakin löytyy painitaustaa, Arvon setä Onni Mäkelä on kreikkalais-roomalaisen painin U20 Suomen mestari. Lucas, 4, on tullut tunnille äitinsä Lindan kanssa. Vauhdikas tekeminen on molemmille mieluista puuhaa.
Nallepainin riemua.

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Lue uusin

Isojako digilehti

ilmaiseksi