Liisa ja Kaarle Kirsilän lastenlasten tapaaminen  

Kirsilän serkkuja. Kuva: Raimo Alanen.
Kirsilän serkkuja. Kuva: Raimo Alanen.
Julkaistu:
Kategoria:
Aihe:

Liisan ja Kaarlen lapsia oli yhteensä seitsemän. Heistä kukaan ei ole enää elossa. Meitä lastenlapsia on yhteensä 18, joista elossa on 15. Kokoonnuimme Evijärvellä TuuHetissa perjantaina 26. heinäkuuta. Mukana oli 12 serkkua puolisoineen. 

Tapaamisen aikana Mauri Jokela kertoi meille isovanhempiemme Liisan ja Kaarlen suvuista, meidän juuristamme. Kaarle Kirsilän s. 1882 vanhemmat olivat Johan Jaakonpoika Kupila s. 1839 ja Carolina Matilda s. 1843, joka oli syntynyt Lappajärvellä. He tapasivat Ranta-aholla, talossa, joka on Lappajärven ja Evijärven rajalla. Johan oli talossa renkinä, Tilta piikana. Heidät vihittiin 27.2.1871. Jomppi ja Tilta olivat eteenpäin pyrkiviä, toimeliaita ihmisiä. He ostivat Kupilan tilan Jokelasta. Sinne muutti heidän pojistaan Aleksi. Kun Girs, Kirsilän ison Anna Liisan tila tuli myyntiin, useamman lyhytaikaisen omistajanvaihdoksen jälkeen Jomppi ja Tilta ostivat pojilleen Kaarlelle ja Hermannille Kirsilän tilan. Perheen tytär Johanna avioitui Lappajärven Särkiniemeen. 

Kaarlen vaimo Liisa s. 1882 oli pukkilalaisia. Hänen isänsä Elias Niemi s. 1843 Kortesjärvellä vihittiin1868 Maria Matintytär Kedon s. 1849 kanssa. Elias muutti Kedon tilalle Pukkilaan aluksi vävyksi ja sitten isännäksi. Perheeseen syntyi 11 lasta, joista kolme kuoli lapsena. Liisa oli lapsista seitsemäs. Kaarle ja Liisa vihittiin 5.1.1903. Heidän avioliittonsa kesti lähes 60-vuotta. 

Mainos

Edellisestä serkkutapaamisestamme oli vierähtänyt 8 vuotta. Tällä kertaa meitä olikin runsas joukko tapaamassa toisiamme ja muistelemassa lapsena Kirsilän mummolassa viettämiämme aikoja. TuuHetin Arja-emännän lounas oli maistuvaa ja iltapäivän mansikkakakku suussa sulavaa. 

Helena Alanen, Heli Vinkka-Puhakka 

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Ilmainen

isojako

digilehti

julkaistu