J-P Vainionpää. Kuva arkistosta.
Julkaistu:
Kategoria:
,

PERJANTAINA 26. heinäkuuta Kaupin kentällä Veto voitti Mansen 0–2 (jaksot 1–2 ja 5–9). Katsojia aurinkoisella helteellä paikalla oli 2650 eli täysi katsomo. Tunnelma oli korkealla ja äänekäs yleisö kannusti kotijoukkuettaan, mutta se ei auttanut, Veto oli kaupin kentällä parempi. Tämä oli jo Vedon kymmenes 2–0 voitto ja vastaavasti Mansella kolmas 2–0 häviö. Tappiosta huolimatta vahva Manse on sarjajohdossa ennen Sotkamoa kahdella pisteellä.

Ensimmäisessä vuorossa Matias Rinta-aho testasi Mansen kakkospuolta; pallo kävi Juuso Myllyniemen ranteeseen, josta pallo pyöri nurmikolle ja Mikko Kanalan oli helppo tuoda johtojuoksu Vedolle. Toisen alussa, kahden palon tilanteessa J-P Vainionpää löi vastustamattoman lyönnin kakkospuolelle väliin.

Manse kavensi tilannetta Juha Puhtimäen lyönnillä, mutta Manse jäi kotikentällä vain yhteen juoksuun. Mansella oli  neljännen tasoittavalla yhden palon tilanteessa mahdollisuus tasoittaa ja kääntää jakso voitoksi. Henri Puputti järjesti yhden palon ajon, mutta Perttu Ruuska epäonnistui tärkeässä tilanteessa. Viimeinen lyönti meni laittomaksi ja  seuraavaksi Puhtimäellä oli kotiuttamistilanne. Pallo jäi Olli Heikkalalle ja jaksovoitto Vedolle 1-2.

TOINEN jakso alkoi ensimmäisessä vuoroparissa juoksuitta. Pian kuitenkin Manse meni 2–0 johtoon. Mansen Severi Tikkakoski löi kunnarin kakkospuolelta tyhjään kenttään ja Henri Puputti kotiutti Tikkakosken. Veto venyi ja kavensi tilanteen 2–1, lyöjänä Elmeri Anttila.

Mainos

Kolmannen lopussa Veto laittoi tuulemaan tehden peräti kahdeksan juoksua. J-P Vainionpää onnistui tasoittamaan kahdella eri lyönnillä ja Veto sai hengen päälle. 3–2 -juoksun polttolinja haparoi.  Seuraavaksi Severi Lassila löi kaksi juoksua kakkosrajasta, joka oli täysin odottamaton lyönti ja kakkospuolen pelaajat olivat täysin hölmistyneitä. Vuoron kruunasi Teemu Kinnunen lyömällä 1+2. Kyseessä oli kolmoskopparin paha kiinniottovirhe josta pallo pusikkoon. Manse antoi vielä harhalla juoksun tilanteeksi muodostui 3–9. Pallo heitettiin ykköspesästä polttotilanteessa. Manse oli kanveesissa ja se kavensi kahdella juoksulla Perttu Ruuskan lyömänä, mutta siihen Mansen juoksut jäivät. Viimeinen palo kotipesään tuli erinomaisesta Olli Heikkalan kiinniotosta.

Ottelun ykköspalkitut olivat syntymäpäiväsankari Henri Puputti ja J-P Vainionpää, kakkospalkinnoilla Simo Vainikainen ja Elmeri Anttila

Vedon sijoitus on mahdollisesti viides (mikäli Kempele on neljäs, joukkue kohtaa Vedon kotona 31. heinäkuuta). Mahdollisuudet ovat  teoriassa kolmanneksi, jos Vedon kannalta pelit menevät sopivasti. KPL kohtaa kotipelissä Ankkurit ja KeKi pelaa kotipelinsä Pattijokea vastaan.