Kyläsarjapelejä 80-luvulla 

Julkaistu:
Kategoria:
,

VIMPELISSÄ pelattiin 80-luvulla eri palloilulajeissa kyläsarjaa esimerkiksi lentopallossa ja pesäpallossa, poikien ikäluokka oli sen verran suuri C-, D- ja B-pojissa. Kukaan vimpeliläinen ei tiettävästi pelannut naapuriseuroissa. Moni pesäpallon pelaajista pelasi jääkiekkoa ja koripalloa, joka oli suosittua miesten noustua maakuntasarjasta Suomi-sarjaan. 

Joukkueen pelaajat olivat yläkouluikäisiä. Ikäluokka oli suuri nykyiseen verrattuna ja joukkueita oli kuusi: Sahi/Rantakylä, Sääksjärvi/Vinni/Hallapuro, Tuohiperä (rajana Lautamiehentie) ja sen viereinen Kirkonkylä A ja joen toisella puolella Kirkonkylä B. Mestaruuden voitti Pokela/Lakaniemi/Pyhälahti, joka voitti joukkueemme Kirkonkylän A:n muutamalla juoksulla. Ottelussa tuli pari-kolme kunnaria takakentältä ja se ratkaisi pelin. Pokela/Lakaniemi/Pyhälahti -joukkueessa pelasivat muun muassa Jukka Liikala, Jari Takala, Harri Pienimäki lukkarina, ja Lakaniemen veljekset Hannu ja Jouni.  

Pelit olivat hauskoja, mutta kun kaikki tunsivat toisensa, löytyi kiihkeyttäkin ja riitoja pelaajista. Pelit pelattiin nykyisen Aapiskujan koulun kentällä, jonka kohdalla on nykyään tekojää. Kun pelit menivät ristiin, pelasivat Kirkonkylä A, B ja Pokela/Lakaniemi/Pyhälahti Saarikentällä uusintaottelut. Peli pelattiin erikoisella tavalla, kotipesä oli takakentällä. Pokela/Lakaniemi/Pyhälahti voitti, toiseksi tuli Kirkonkylä A ja kolmanneksi Kirkonkylän B. Sääksjärven joukkueessa pelasi muun muassa Markku ”Jätkä” Lassila ja Hannu Parkkinen.  Tuohiperän joukkueessa pelasivat muun muassa Kyösti Aho, Teemu Lehto, Pasi Pippola ja Mika Leväniemi, Kirkonkylän A:ssa Erkki Isoranta, Aki Anttila, allekirjoittanut ja Timo Siirtola, Kirkonkylän B:ssä Kauniston veljekset, Jouni ja Ilmo. Kyseessä oli ”Mäkisentienperän joukkue.” Tuohiperän pelinjohtajana oli Jouko Arvola ja Kirkonkylä B:n Ossi Jukkala ja Sääksjärven Alpo Tuomela. Sahi/Rantakylä luopui kuitenkin sarjasta pelaajapulan takia. Virtalan Jorma oli kansakouluopettajana aktiivinen Lakaniemessä. Kai Virtala oli lukkarimme ja pelasi välillä ykkösvahtia. Erinomaisena ykkösvahtina pelasi Erkki Isoranta.  

Mainos

Nykypäivänä kyläsarjoja ei ole ikäluokkien pienenemisen takia, mikä on harmittavaa.  

Lasse Pippola 

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Ilmainen

isojako

digilehti

julkaistu