Etelä-Pohjanmaalla kesäkuun lopussa 6305 työtöntä työnhakijaa

Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä (4,1 %), Kuortaneella (4,4 %) ja Lappajärvellä (4,7 %).
Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä (4,1 %), Kuortaneella (4,4 %) ja Lappajärvellä (4,7 %).
Julkaistu:
Kategoria:

Työttömien työnhakijoiden määrä nousi viime kuukaudesta ja vuoden takaisesta. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaalla Manner-Suomen alhaisin.

Mainos
Työttömien työnhakijoiden määrä nousi Etelä-Pohjanmaalla vuoden takaisesta vertailuajankohdasta 816 henkilöllä eli 14,9 prosentilla. Edellisestä kuukaudesta työttömien työnhakijoiden määrä nousi 576 henkilöllä. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä nousi vuoden takaisesta 10,8 prosentilla. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaan alueella 7,3 prosenttia, joka oli Manner-Suomen alhaisin. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 10,9 prosenttia. Etelä-Pohjanmaan kunnista työttömien työnhakijoiden määrä nousi suhteellisesti eniten vuoden takaisesta Isojoella (53 %), Alavudella (36 %) ja Evijärvellä (21 %). Lomautettujen lukumäärä kesäkuun lopussa oli 712, jossa nousua oli 150 henkilöä (26,7 %) viime vuoden vertailuajankohtaan. Viime kuukaudesta lomautettujen lukumäärä nousi 47 henkilöllä. Pitkäaikaistyöttömiä oli kuukauden lopussa 1502 henkilöä, mikä oli 273 henkilöä (22,2 %) enemmän kuin vuosi sitten. Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 720 kappaletta, joka oli 673 kappaletta (-48,3 %) vähemmän kuin vuosi sitten. Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 1978 työpaikkaa. Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta (temtyollisyyskatsaus.fi).

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Ilmainen

isojako

digilehti

julkaistu