Ääniaalloilla–tapahtuman juontaa pohjalainen opiskelijamedia Pomedia  

Tunnelmointia Ääniaalloilla Kuvaaja: Teemu Kujala
Tunnelmointia Ääniaalloilla. Kuva: Teemu Kujala.

ILMAINEN ja ikärajaton festivaali Ääniaalloilla järjestetään Kauhavan Kortesjärvellä Purmojärven Näkinkalliolla lauantaina 27. heinäkuuta 2024 kello 15.10 alkaen. Pomedia raportoi paikan päältä livenä striimin välityksellä. Striimiä voi katsoa tapahtuman alkaessa Youtubesta Ääniaalloilla- kanavalta.

Uusien yhteistyökumppaneiden myötä tapahtuma kasvaa ja paranee entisestään

–Pomediaa ja meitä yhdistää kulttuurin arvostamisen lisäksi ammattimainen, mutta myös kokeellinen tapa tehdä asioita. Toivon että yhteistyömme myötä myös paikalliset opiskelijat löytäisivät Pomedian ja sen tarjoamat mahdollisuudet päästä kokeilemaan journalismin tekemistä, sanoo Kortesjärven Kulttuurin Arvostajat ry:n puheenjohtaja Jani Kielinen.  

Ääniaalloilla-tapahtumien keskeisenä tukijana on alusta asti ollut Kauhavan kaupunki. Tapahtuman pääsponsorin roolissa on tänä vuonna Avain Säästöpankki. Lisäksi mukana tukijoina on paikallisia ja lähialueen yrityksiä ja yhdistyksiä. Esimerkiksi Kortesjärven Yrittäjät on sponsoroinut festarialueelle vesivessat.

Ruokamyynnistä festivaalialueella vastaavat KJV:n jalkapallojuniorit. Kioskista myydään hodareita, makkaraa, limsaa, pillimehuja, kahvia sekä suklaapatukoita. Kioskin tuotto menee jalkapallojunnujen toiminnan tukemiseen.

Opiskelijamedia Pomedia tuo Ääniaalloille uutta draivia. Striimiltä voi seurata ammattitaitoista raportointia tapahtuman tunnelmista ja lisäksi luvassa on artistihaastatteluja. Pomedia.fissä julkaistaan tapahtumasta reportaasi. Ääniaalloilla-tapahtuman juontaa Pomedian päätoimittaja Hanna Hietikko.

Mainos

Kulttuurijournalismia ei ole koskaan liikaa

Opiskelijamedia Pomedia on käsitellyt opiskelijoita koskevia aiheita pari vuotta. Pomedia aloitti toimintansa keväällä 2022 ja on siitä asti julkaissut niin kokeellisia kuin perinteiseksi journalismiksi tunnistettavia juttuja verkkosivuillaan ja some-kanavillaan. Tänä vuonna Pomediassa aiotaan käsitellä aiempaa enemmän kulttuuriaiheita.

–Kulttuurijournalismia ei voi olla liikaa. Ottaisin mielelläni vastaan ja julkaisisin Pomediassa opiskelijoiden näkemyksiä pohjalaisesta nykykulttuurista. Kuka muu sitä muka arvioisi opiskelijoiden näkökulmasta, jos emme me!” päätoimittaja Hietikko linjaa.

Veneet ja vesipelit vesille ja kellumaan Ääniaalloille

Tapahtumaa voi seurata kuivalta maalta ja kotosohvalta striimin välityksellä. Oman mausteensa tuovat kuitenkin persoonalliset vesikulkuneuvot. Kuten aiempinakin vuosina, persoonallisin vesikulkuneuvo palkitaan pienellä huomionosoituksella. Muistutuksena vesillä liikkujille: merkatulla vesialueella moottoreiden käyttö on kielletty. Vesillä jokainen myös liikkuu omalla vastuullaan, joten varovaisuus on suositeltavaa.

Tapahtuma alkaa kello 15.10 taustamusiikilla, ensimmäinen artisti Ketsu esiintyy kello 16.25. Sen jälkeen 17.15 Joose Keskitalo, 18.30 Sam Bernaux & Friends, 19.45 Pyhä Pietari ja kello 21 illan päättää Gdansk. Tapahtuma loppuu kello 22.

–Toivotan kaikki tervetulleiksi nauttimaan kauniista miljööstä, hyvästä seurasta ja erityisesti hyvästä musiikista. Muistakaa myös perinteiset Ääniaalloilla -jatkot Pub Sivuluisussa. Siellä esiintyy todella kovettu bändi nimeltä Walla Walla, Kielinen kertoo.

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Ilmainen

isojako

digilehti

julkaistu