Veto vaikeuksien kautta voittoon  

Yleisöä oli paikalla jännittämässä 2 264 katsojaa
Vedon ja Tahkon pelin jännittäviä käänteitä seurasi Saarikentällä 2 264 katsojaa.

VIMPELIN VEDON ja Hyvinkään Tahkon peli sunnuntaina Vimpelissä 21. heinäkuuta oli odotetusti kahden joukkueen kova taistelu pisteistä. Veto voitti ottelun 2–1 kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Jännitys näkyi pelaajista katsomoon asti ja molemmilla joukkueilla oli suuria vaikeuksia sisäpelissä. Ulkopeli meni hyvin, varsinkin Tahkolla. Kolmostilanteet menivät 6–10. Yleisöä oli paikalla jännittämässä 2 264 katsojaa aurinkoisessa säässä. Ottelun isäntänä oli Pesäpallomuseo.   

Tahko voitti hutunkeiton ja aloitti ulkovuorossa. Vedon pelissä ei tullut koko ensimmäisen jakson aikana peräkkäisiä onnistumisia ja vain yksi kolmostilanne. Jokerit oli vähän työllistettyjä. Vedon pelin alku ennakoi jakson loppua, sanoi eräs vimpeliläinen pelissä.  

Tahko kolmannen tasoittavalla pelätyn johtojuoksun tilanteeseen. Jokeri Samu Kyhyräinen löi merkistä väliin kahden palon tilanteessa ja siihen juoksut jäivätkin. Veto jäi ensimmäisen jakson nollille. 

Hyvinkää oli saada toisen jakson alussa heti ensimmäisestä lyönnistä yliotteen Teemu Nurmion lyötyä kakkospuolelta jokeen. Nurmio arvioi väärin ja yritti kunnaria. Vedon kannalta onneksi ei tullut juoksua, vaan selvä palo kolmospesälle. Tahko jäi juoksuitta. 

Tasoittavallaan Veto kehitteli palottoman ajon ja avausjuoksun löi Matias Rinta-aho. Kolmospolttaja oli hyvin mukana, mutta lukkari Petteri Alanen ei saanut rystypuolelta hankalaa palautusheittoa kiinni: 1–0. 

TOISEN JAKSON alussa Tahko löi jälleen pallon jokeen, nyt kolmospuolelta. Seuranneesta harhaheitosta kolmospesälle Tahko tasoitti 1–1:een. Jatkossa Sasu Toikka, Juha Niemi ja Santtu Patova epäonnistuivat ja vuoronvaihto. Veto siirtyi tasoittavallaan 2–1 johtoon laakalyönnillä ykkösvahdin yli kahden palon tilanteessa, lyöjänä J-P Vainionpää. Molemmat Vedon juoksut oli tuonut erinomainen etenijäjokeri ja SM-tason yleisurheilija juoksumatkoilla Atte Kortehisto, joka pelasi ottelussa koko ottelun ainoana pelaajana kärkilyöntiprosenttina 100.  

Kolmannen alussa Tahko jäi juoksuitta. Tässä ulkopelivuorossa Mikko Kanala teki hyviä ulkopelisuorituksia. Kolmannen lopussa nähtiin jokeri Janne Mäkelältä hyvä suoritus, kaksi juoksua eri lyönneillä. Tämä oli hyvin ratkaiseva hetki toisella jaksolla. 

Tahko kavensi kahdella juoksulla. Lyönnit aloitti Luka Raesmaa, joka löi todella korkean pompun kakkospesään ja pääsi kakkospesälle. Harvemmin noin korkeaa pomppua Saarikentällä on nähty. Raesmaa toi harhaheitolla kavennuksen 4–2:een ja 4–3:een Juha Nemi, tuojana Teemu Nurmio. Helpottavan palon teki Matias Rinta-aho kolmospesälle ja vuorossa oli ”kotari”, jonka Veto aloitti. 

Mainos

Jännitys vain lisääntyi, kun kaksi ensimmäistä paria ei onnistunut. Rinta-aho löi tärkeän avausjuoksun kolmannessa parissa, kun kolmoskoppari juoksi taaksepäin ja tiputti takarajan tuntumassa lähes samalta tontilta toisen kerran vastaavanlaisessa lyönnissä. Aleksi Lassila oli tärkeän tilateen edessä, saako Veto kotarissa vain yhden juoksun vai kaksi, joka olisi ollut helpompi tilanne ulkopelin kannalta. Aleksi Lassila löi hienon välilyönnin ja tärkeän juoksun toi selvästi ehtien Atte Kortehisto.  Kortehisto on superpesiksen nopein etenijä kolmoselta kotipesään.   

VEDON ulkopeli piti Tahkon tasoittavalla ja voitto vaikeuksien ja hermoja rastavan pelin jälkeen 2–1. Kempele ja Vimpeli ovat edelleen tasapisteissä, kun IPV pelasi toisen tasan Kempelettä vastaan. Kempeleen kommentaattorit totesivat, että olisi ollut tärkeä saada se toinen piste.  

Ottelun ykköspalkitut olivat Atte Kortehisto ja Jesse Eskelinen, joka vaihtoi hyvin. Kortehisto toi kaksi juoksua ja meni jokaisella lyöntikerralla ykköselle (4/4). Hyvän pelin pelasi Iiro Kuosa, jolla oli Tahkosta korkein kärkilyöntiprosentti. Ulkopelissä lyönnit jäivät varmasti räpylään. Juha Niemellä oli neljä kotiutustilannetta ja onnistui kerran. Vedon toiseksi paras KL-prosentti (80) oli Aleksi Lassilalla.  Koko pelin paras ulkopelisuoritus oli Vainionpään lyödessä kakkospuolella. Sasu Toikka esti mahdollisesti Vedon kaksi juoksua.  

Lehdistötilaisuudessa Tahkon pelinjohtaja Jarkko Pokela totesi, että tiukka peli oli, mutta mahdollisuudet oli voittoon. Peli oli parempaa kuin KPL:lle hävityssä pelissä. Jesse Eskelinen totesi, että saa olla tyytyväinen, kun Veto jäi kotipelissään kuuteen kolmostilanteeseen. Vedon pelinjohtaja Kari Kleemola totesi Janne Mäkelän lyöntivuoron, jossa tuli kaksi juoksua, olleen hyvinkin tärkeä. Joukkueella oli sellainen fiilis, että pakkovoittoa ei ollut lähdettäessä peliin.  

Vedon alkusarjan viimeiset ottelut on Mansea vastaan, ensin Kaupin kentällä 26. ja 28. heinäkuuta Saarikentällä. 

Sarjatilanne: 

Manse 47p, SoJy 44, KPL 40, KeKi ja ViVe 39, JoMa 36, KiPa  34 ja Tahko 31. Mansella, Kouvolalla ja Kiteellä on yksi peli vähemmän pelattuna mainituista joukkueista. 

Lasse Pippola 

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti

Ilmainen

isojako

digilehti

julkaistu