Veto hallitsi peliä – Veeti Kokko käänsi pelin Sotkamolle

Veto–Sotkamon Jymy -peliä seurasi Saarikentällä 3289 katsojaa. Otteluisäntänä Järviseudun Sanomat. Kuva: Hannu Takala.
Julkaistu:
Kategoria:

VETO hävisi kotarin jälkeen Sotkamon Jymylle kaksijakoisessa pelissä (jaksot 5–0, 4–6) huolimatta pelin hallinnasta (kolmostilanteet 25–17). Ensimmäinen jakso ratkesi Vedolle kahden ensimmäisen tuloksekkaan vuoron aikana tehden neljä juoksua, toisen jakson toisessa vuorossa Sotkamo teki viisi juoksua. Ottelua oli tunnelmallisessa pelissä seuraamassa 3289 katsojaa. Alavudelta oli tullut lähes linja-autollinen katsomaan jännittävää peliä. Ottelu pelattiin sunnuntaina varsin hyvässä kelissä. Kotarin aikana alkoi hieman sataa, mutta se ei juurikaan vaikuttanut peliin.

Ensimmäisen jakson Vedon juoksuista vastasivat: 1–0 J-P Vainionpää, 2–0 Janne Mäkelä, 3–0 Mikko Vihriälä keskeltä takaa läpi kunnarin arvoisesti, 4–0 Vainionpää. Sotkamon sisäpeli oli varsin heikkoa ja ykköstilanteen purku oli vaikeata, jota Iiro Haimi korosti lehdistötilaisuudessa. Veto pelasi kauden parasta ulkopeliä ja esimerkiksi Juho Heikkalalta nähtiin aivan upea syöksykoppi, kuten kotarissakin, mutta kotarissa harmittavasti tippui. Roope Korhosen lyönti oli niin paha, että todennäköisesti kaksi juoksua olisi tullut. Kolmannen alussa Sotkamo lahjoitti juoksun kolmospesän harhaheitolla ja tilanne oli jo 5–0, ja jakso päättyikin näihin lukemiin.

TOINEN JAKSO alkoi hyvistä yrityksistä huolimatta juoksuitta. Tärkeän avausjuoksun Sotkamon Jymyn kannalta löi, kukapas muu kuin Roope Korhonen, joka ei onnistunut ensimmäisellä jaksolla.  Sotkamo pelasi aivan eri tasolla ja tilanteita alkoi syntyä: vaihtolyönnit onnistuivat, samoin näpit ja kovat polttolinjan puhkaisut.

Sotkamon voiton avain oli Veeti Kokon yllättävä ja odottamaton kakkosrajaleikkuri viimeisellään. Veeti totesi, ettei ollut ennakkoon lyöntiä suunnitellut, vaan syötön laatu ratkaisi. Pallo meni jokeen ja Sotkamo karkasi 0–5 johtoon. Sotkamo lisäsi johtoa, kun selvässä tilanteessa pallo heitettiin yli lukkarin. Vedon kiri alkoi. Vero oli lähellä päästä juoksun päähän, mutta pallo pomppasi puusta kentälle ja vain yksi juoksu tuli kahden sijasta. Tämä olisi voinut kääntää jakson. 1–5 kavennuksen löi Vainionpää, 2–5 Aleksi Lassila ja 3–5 Mikko Vihriälä, jonka läpilyönti kävi puuhun kolmospuolella. Jatkossa kotiutusten laatu heikkeni ja osa kotiutuksista nousi kopeiksi. Toinen jakso päättyi vieraille 4–6 ja edessä oli kotiutuslyöntikilpailu, jossa Vedon ainokaisen löi Elmeri Anttila ensimmäisessä parissa, muut jäivät tuloksetta.

Sotkamo teki tasoittavalla kaksi juoksua harmittavalla tavalla ja hieman oli hieman epäonneakin. Juoksujen lyöjät Veeti Kokko ja Aleksanteri Huotari

Mainos

OTTELUSTA palkittiin ykköspalkinnoilla ansaitusti Mikko Vihriälä (1+1/2) ja Veeti Kokko (1+3/1), kakkospalkinnolla Matias Rinta-aho (yksi lyöty ja todella hyvä ulkopeli) ja Roope Korhonen (kolme lyötyä).

–Ensimmäisellä jaksolla oli vaikeuksia tilanteiden luomisessa ja varsinkin ykköstilanteen purkamisessa ja Veto sai selkeän johdon. Toista jaksoa hallittiin, mutta tiukkaa oli loppuun saakka. Pelattiin kotarissa takatilanteessa hyvin. Tulos on kärkipelin mukainen, totesi vieraiden pelinjohtaja Haimi pelistä lehdistötilaisuudessa.

–Toinen jakso ei jäänyt piippuun, luotiin toisellakin jaksolla tilanteita hyvin. Erot ovat pienet näissä peleissä, totesi puolestaan Vedon pelinjohtaja Kari Kleemola.

Voitolla Sotkamo nousi sarjakärkeen. Tappiosta huolimatta Veto on kolmen pisteen päässä Sotkamosta ja yhden pelin enemmän pelanneena. Veto on tasapisteessä Kempeleen kanssa. Vedon seuraavat kaksi ottelua ovat vieraissa Imatralla ja Sotkamossa. Kotipeli Tahkoa vastaan on 21. heinäkuuta.