Patrik Wahlsten pelasti KPL:n

Mikko Vihriälä esitti ottelussa hyviä otteita.

Lähtökohdat oli otteluun selvät: KPL hävisi niukasti Kiteellä ja Vedolla oli alla selvä voitto Haminasta, joten Veto lähti otteluun ennakkosuosikkina. Ja olihan Veto voittanut joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen ”kotarin” jälkeen.

Keskiviikon ottelu Kouvolassa päättyi kotijoukkueelle 2-1k : jaksot  0-3,  3-2 ja kotari 3-2 koplalle. Kolmostilanteet  10-13 Vedolle.   Yleisöä oli paikalla 1867.

Ensimmäinen jakso oli Vedon selvää hallintaa. KPL:llä oli vaikeuksia nollatilanteessa ja Vedon ulkopeli liikkui hyvin. KPL sai ensimmäisen kolmostilanteen kolmannen lopussa. Hyvin merkittävä osuus oli jälleen lukkari Teemu Kinnusella, joka syötti hankalaa matalahkoa ja korkeaa tolppaa. Tämä sekoitti KPL:n lyöntipelin melko perusteellisesti. Veto löi kolme juoksua: 0-1 Janne Mäkelä, Arttu Ruuskan haparoidessa epäonnistunutta pussinpohjalyöntiä. Toisen juoksun löi perusajolähdössä J-P Vainionpää. 0-3-juoksun löi peruslyönnillä Janne Mäkelä.

Koplalle tuli kommentaattorien mukaan turhia paloja. Neljännen tasoittavalla Koplalla oli pieni oljenkorsi, mutta Teemu Kinnusen polttama etenijä lyhyen näpin jälkeen ykköselle ja Juho Heikkalan erinomainen kurotus keskeltä vei lopullisen Koplan uskon jaksovoittoon. Kolmostilanteet menivät Vedolle 2-7. Kuvaavaa pelissä oli se, että  ykköstilannevaihdot tulivat KPL:n Juha Korhoselle ja Matti Latvalalle. Kommentaattorit totesivat, että Veto on paras ulkopelijoukkue nollatilanteessa.

Toisella jaksolla Vedon avausjuoksun löi J-P Vainionpää Patrik Vartaman räpylävirheestä. KPL tuli toiseen vuoropariin ja tasoitti jokeri Patrik Wahlstenin lyömänä. Nopea Jasperi Luoma toi juoksun Severi Lassilan hyvästä polttoyrityksestä huolimatta. Veto siirtyi kolmospesän harhaheitolla johtoon, tuojana Atte Kortehisto.

Kolmannen alussa Mikko Vihriälä pelasti lähes varman kunnarin, mutta seuranneesta tilanteesta Patrik Wahlsten löi kolmosluukusta Koplan 3-2-johtoon. Vuoro päättyi Kinnusen tolppaan, joka osui lautasen reunaan ja tilanteesta tuli kaksi paloa ja vuoronvaihto.

Veto tuli kolmannen tasoittavalle ja ote herpaantui siten, että peräpäästä tuli kaksi paloa ja Veto otti teknisen palon, jotta voidaan neljännen tasoittava aloittaa kärjestä.  Veto sai palottoman ajon, mutta koppilyönti tyhjensi kentän. Severi Lassilalla oli mahdollisuus ottaa sankarin viitta, mutta KPL kairasi jakson 3-2.

Koplan viimeinen vuoro alkoi taas turhalla palolla. Sen jälkeen saatiin etutilanne ja KPL rauhoitti tilanteen ja otti aikalisän.  Teemu Nikkanen järjesti Wahlstenille ajon, mutta lyönti meni kopiksi. Veto ei saanut tasoittavallaan juoksua ja näin edettiin kotariin.

”Kotarin” aloitti Veto ja löi kaksi juoksua välilyönneillä: J-P Vainionpää ja Janne Mäkelä. Kopla tasoitti kahdella ensimmäisellä parilla: Matti Latvala avasi juoksut ja Juha Korhonen tasoitti. Patrik Wahlsten oli ottelun ratkaisija, kuten toisen jaksonkin. Kolmosrajasta lyötyä juoksua hieman protestoitiin, mutta tuomio säilyi. Tilanne oli epäselvä, eikä edes tuomaripalaveria pidetty. Veto tyytyi tuomioon.  Tilanne vaikutti siltä, että hämäryys vaikeutti lyönnin havaitsemista.

Ykköspalkitut: Patrik Wahlsten ja J-P Vainionpää ja kakkospalkinnolla  Atte Kortehisto, joka meni kiitettävästi kentälle sekä Elias Pitkänen.

Kari Kleemola totesi pelistä: Hyvää ulkopeliä. Sisäpeli hyytyi toisella jaksolla. En tiedä, oliko (Wahlstenin) lyönti sisällä. Lyönti katsottiin videolta ja se oli laiton.