Kisaranta muuttui kauhuelokuvan näyttämöksi Mattilan lyhytelokuvassa

Rene Mattila (oik.) on julkaissut uuden lyhytelokuvansa. Riskiretki-nimisessä kauhuteemaisessa teoksessa ovat mukana myös Pekka Pohjoispää ja Irina Isberg. Kuvat: Mattilalta.
Rene Mattila (oik.) on julkaissut uuden lyhytelokuvansa. Riskiretkellä -nimisessä kauhuteemaisessa teoksessa ovat mukana myös Pekka Pohjoispää ja Irina Isberg. Kuvat: Mattilalta.

VIMPELILÄISEN Rene Mattilan lyhytelokuva Riskiretki sai ensi-iltansa viikonloppuna. Sen pääsee katsomaan YouTubessa. Kauhuelokuvan genreen kuuluvassa tarinassa Mattila hyödyntää kiinnostustaan lajityyppiin ja toteutuksessa elementtejä, jotka on oppinut opiskellessaan Tampereen seudun ammattiopistossa media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoa osaamisalanaan audiovisuaalinen viestintä.

Mattila sai mukaan pitkän linjan näytelmäharrastajia, mutta myös ammattilaisia. Näyttelijöiksi lähtivät mukaan Jenny Huopana, Pekka Pohjoispää, Irina Isberg, Seppo Koivisto ja Matti Järvelä. Myös Mattila itse näyttelee elokuvassa.

–Olen kiitollinen siitä, että saatiin näin hieno ja kokenut jengi mukaan. Ja hienoa myös, kun ammattinäyttelijä Irina Isberg lähti mukaan projektiin. Irinan tähän mennessä ehkä tunnetuimmat roolit ovat tv-sarjoissa Salatut elämät ja Koskinen, Rene Mattila kertoo.

–Pekka Pohjoispää toimi roolinsa lisäksi asiantuntija-apuna, joten Pekasta oli suuri apu tässä projektissa. Hän on av-alan rautainen ammattilainen ja myös elokuvatuottaja, joten hän on osannut vastata kaikkiin kysymyksiini ja olen häneltä oppinut paljon elokuvan teosta.

–Seppo Koivistolla on pitkä kokemus harrastajanäyttelijänä, ja hän on myös näytellyt elokuvissa. Myös Seppo oli näyttelijänä aikaisemmassa projektissani Outoa peliä -sarjassa.  AV-alan yrittäjä Markku Lehtola toimi avustavana kameraoperaattorina, mistä olen myös kiitollinen. Ilman erillistä kameran operoijaa olisi ollut hitaampaa tehdä kuvauksia, joissa itse näyttelin. Äitini Anne Savela, joka on ammatiltaan toimittaja, oli Riskiretkessä script editorina. Hänen ansiostaan dialogi on sujuvampaa ja luonnollista.

Irina Isberg ja Seppo Koivisto Pekka Pohjoispään kameran edessä.
Irina Isberg ja Seppo Koivisto Pekka Pohjoispään kameran edessä.

Riskiretki oli oppimisprojekti

ELOKUVAA tehtiin pitkällä aikavälillä, kuvauksia kolmen kesän aikana ja jälkituotantoa muiden projektien ehdoilla.

–Näin jälkikäteen ajateltuna oli hyvä, että tästä tuli ikuisuusprojekti. Jos Riskiretki olisi tullut ajoissa valmiiksi, olisi se teknisesti paljon huonompi, koska projektin aikana olen oppinut paljon uutta jälkituotannon eri vaiheista. Täytyy kyllä sanoa, ettei tämä mitään ammattitasoa kuitenkaan ole, kun olen vasta alan opiskelija.

Kuvauspaikat ovat Järviseudulla, kuten Pub Völjy ja Vimpelin Kisaranta.

Tanssilavan surmaa selvittämässä

MIKÄ on Ristiretken tarina? Elokuvasta kerrotaan näin: 13 vuotta sitten Tulirannan tanssilavalla tapahtui joukkomurha, jossa kuolivat kaikki muut paitsi järjestysmies Vexi (Matti Järvelä). Tappaja Esa Paasikiveä (Seppo Koivisto) ei koskaan saatu kiinni. Surmansa verilöylyssä saivat myös Jaanan (Jenny Huopana) ja Markuksen (Rene Mattila) vanhemmat. Tragedian 13. vuosipäivänä Markus saa päähänsä käydä surmapaikalla ja Jaana lähtee vastahakoisesti mukaan.  Samana iltana synnyinseudulleen on tulossa myös Jaanan ja Markuksen veli Elias (Pekka Pohjoispää) Ruotsista. Ennen Tulirannan-reissua Markus tapaa yksityisetsivä Erika Valsteen (Irina Isberg), joka aavistelee pahaa. Asiat etenevätkin kauhistuttavalla tavalla.

Hyvältä näyttää! Irina Isberg valmistautuu kuvaukseen, Pekka Pohjoispää säätää kameraa, äänimiehenä Rene Mattila.
Hyvältä näyttää! Irina Isberg valmistautuu kuvaukseen, Pekka Pohjoispää säätää kameraa, äänimiehenä Rene Mattila.

Aiheeseen liittyviä juttuja

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti