HalpaHallin kaikissa 35:ssä myymälässä annetaan maanantaista 5. helmikuuta lähtien 60 prosentin alennus kaikista punalaputetuista eli viimeistä käyttöpäivää lähestyvistä tuore-elintarvikkeista kaksi tuntia ennen myymälän sulkeutumista. Tämä tupla-alennus nostaa tavallisen 30 prosentin alennuksen 60 prosenttiin.
Illan tupla-alennus tähtää elintarvikehävikin vähentämiseen samalla, kun se tarjoaa asiakkaille merkittäviä säästöjä. Se otetaan käyttöön asiakaspalautteen perusteella. Alennus koskee laajaa valikoimaa tuotteita, mukaan lukien leivän irtotuotteita ja paistopistettä, ja se on voimassa päivittäin. Myymälässä ilmoitetaan alennuksen alkamisesta ilmoituksilla ja kuulutuksilla.
Tärkeimmät asiat HalpaHallin myymälöiden hävikin hallinnassa ovat tilausten tarkkuus sekä valikoimanhallinta. Ne ovat jatkuvan kehityksen kohteena.
- Tuoretavarakauppaa ei voi täysin ilman hävikkiä tehdä. Yritämme kuitenkin minimoida hävikin määrää, ja alennuskäytäntö on siinä apuna. Hävikin vähentäminen on kaikkien toimijoiden etu, jolloin voidaan vähentää turhaa raaka-aineiden, energian, työn ja rahan käyttöä, sanoo tuoteryhmäpäällikkö Kimmo Backman.
Myymättä jääneet, mutta vielä käyttökelpoiset tuotteet lahjoitetaan yhteistyökumppaneiden kautta hyväntekeväisyyteen. Vasta, kun lahjoittaminen ei ole mahdollista, käytetään biojätteen kierrätystä. Tämän toimintamallin avulla HalpaHalli pyrkii minimoimaan hävikkiään.