Pesäpalloliitto ilmoitti keväällä, että Superpesis Oy nostetaan takaisin toimintaan. Organisaatio aloittaa toimintansa elokuussa 2023.
Superpesiksen pohjastrategia on nyt valmis. Sen yhtenä vaiheena on ollut rakentaa Superpesis Oy:lle operatiivinen johto ja hallitus.
-Hallitusta rakentaessa etsimme tiimin jäseniä pesäpallon ulkopuolelta. Haimme ulkopuolista näkemystä saadaksemme aikaan kasvua ja tarvittavaa muutosta, sillä kyllä seuroissa on riittävästi pesisosaamista. Jäseniltä löytyi monipuolista ymmärrystä toteuttamaan vastuullista kasvustrategiaa ja tukemaan toimivaa johtoa markkinoinnissa, tapahtumissa ja yhteistyökumppanuuksissa, toteaa huippupesistyöryhmän puheenjohtajana toiminut Juha Tanskanen.
Superpesis Oy:n tehtävänä on auttaa seuraorganisaatioita kehittymään ja kasvamaan sekä vastata yhteiskunnallisiin haasteisiin.
-Haasteina ovat muun muassa polarisoituminen ja kilpailu ihmisten vapaa-ajasta. Haluamme luoda vastuullista ja omaleimaista urheiluviihdettä, joka vastaa niin kuluttajien kuin kumppaneidenkin odotuksiin, Vesa Karjalahti sanoo.
Superpesiksen strategian painopisteitä ovat muun muassa ottelutapahtumien kehittäminen, ammattimaiset seuraorganisaatiot, vastuullisuuden ja naisten Superpesiksen esille nostaminen, resurssien lisääminen sekä digitaalisuuden ja teknologioiden aiempaa parempi hyödyntäminen.
Superpesis helposti kuluttajien saavutettavaksi
Superpesiksen toimitusjohtajana aloittaa aiemmin Jääkiekkoliitossa Mestiksen operatiivisena johtajana toiminut Olli Aro. Hän on työskennellyt aiemmin myös mm. Lassila & Tikanojalla sekä Espoon Bluesissa. Arolla on pitkä kokemus liiketoiminnan, myynnin ja markkinoinnin johtotehtävistä.
Aron mukaan Superpesiksen toiminnan kehittämisessä pitää muistaa, että kaikki lähtee liikkeelle seuroista.
-Viisaus asuu seuroissa. Meidän tulee tukea seuroja liiketoiminnan kehittämisessä ja saada Superpesis vielä helpommin kulutettavaksi kaikille iästä ja asuinpaikkakunnasta riippumatta. Lopulta tässä on kysymys siitä, miten onnistumme tuottamaan lisää arvoa kannattajille, kumppaneille ja seuroille.
Aro haluaa tuoda esille myös Superpesiksen roolin yhteiskunnallisena vaikuttajana.
-Puhumme yhteiskunnassa paljon liikkumattomuudesta ja haluamme olla isosti mukana ratkaisemassa ongelmaa omalla tekemisellämme. Superpesis-yhteisössä on voimaa ja jatkossa haluamme käyttää sitä entistä vahvemmin yhteiskuntavastuullisten asioiden edistämiseksi.
Hänen mukaansa Superpesiksessä tulee huomioida jatkossa muun muassa mediaoikeuskumppanin merkityksen kasvu kumppanina sekä digitaalisten jakelukanavien kasvu, tulevat muutokset arpajaislaissa ja teknologian roolin kasvaminen urheilussa.
Risto Ojanperästä Superpesiksen myyntijohtaja
Alajärveläislähtöinen ex-pesäpalloilija ja pelinjohtaja Risto Ojanperä vastaa jatkossa Superpesiksen kumppanuusmyynnistä ja asiakassuhteiden hoidosta. Ojanperällä on myynti- ja asiakastyöstä vahvaa aikaisempaa kokemusta mm. Skaalalta ja viimeisimpänä Baronalta aluemyyntipäällikön tehtävistä.
-Uskon tiimin ja yhteistyön voimaan – joukkuepeliin, jossa jokaisella on rooli oman erityisosaamisensa mukaisesti. Tulokset ovat toteuma hyvin hoidetusta työstä, tavoitteiden pitää olla selkeät, tarpeeksi korkealla, mutta realistiset, Ojanperä toteaa.
Pesäpalloväki tuntee Ojanperän pitkäaikaisena naisten ja miesten Superpesiksen pelinjohtajana sekä Ruutu-lähetysten asiantuntijana. Ojanperä on työskennellyt myös Pesäpalloliiton valmennus- ja koulutuspäällikkönä.
-On mahtavaa, että pääsen yhdistämään intohimoni pesäpallon ja myynnin ammattitaitoni. Haluamme, että Superpesiksen kumppanit saavat jatkossakin yhteistyöstä itselleen mahdollisimman paljon asiakashyötyä ja kilpailuetua. Menestyksekkään yhteistyön saavuttamiseksi meidän tulee tarjota kumppaneille lisäarvoa ja
ainutlaatuisuutta. Pesäpallo on tätä nykyä koko kansan peli, maakunnista isoihin kaupunkeihin, Ojanperä sanoo.
Luitko jo nämä pesäpallojutut?