Jamin Palvelut Oy:n, TE-palveluiden ja ELY-keskuksen yhteistyössä järjestämän koulutuksen tavoitteena oli tutustuttaa opiskelijoita keittiöalan monipuolisiin työtehtäviin, antaa valmiuksia keittiöalan avustaviin tehtäviin sekä innostaa hakeutumaan alan koulutukseen.
Koulutuksen aikana käytiin läpi muun muassa keittiöalan työtehtäviä, niiden osaamisvaatimuksia sekä työllistymis- ja opiskelumahdollisuuksia. Lisäksi tutustuttiin vastuukouluttajan, keittiömestari Janne Lääperin ohjauksessa erilaisiin raaka-aineisiin sekä niiden käsittelyyn ja käyttöön ruoanvalmistuksessa. Koulutukseen sisältyi myös paljon käytännön harjoittelua Jamin opetuskeittiöllä, missä Lääperi halusi osoittaa opiskelijoille, että ruoanlaitto ja leipominen voi olla rentoa ja mukavaa – tämä osoittautuikin todeksi koulutuksen aikana. Opetuskeittiöllä valmistettiin ammattilaiskeittiön tyyliin herkullisia ruokia perusraaka-aineista. Maistuvien jälkiruokien lisäksi harjoiteltiin myös leivontatuotteiden valmistusta. Opiskelijat olivatkin iloisia vinkeistä, joita voi hyödyntää myös kotona ruoanlaitossa.
Koulutuksen aikana oli mahdollisuus suorittaa myös hygieniapassi ja työturvallisuuskortti. Ohjatun työssäoppimisen ja työhönvalmennuksen lisäksi tehtiin tutustumiskäyntejä erilaisiin keittiöihin. Koulutuksen toteutusta voidaan pitää onnistuneensa, sillä monilla heräsi kiinnostus keittiöalaa kohtaan. Työssäoppimisen kautta avautui myös ovia keittiöalan sijaisuuksiin.