• Salolaiset Lea ja Simo Kivijärvi ihastelivat Vimpelin kirkon pyöreää muotoa.
  • Vimpelin seurakunnan kesätyöntekijä Jaana Pippola kävi lukitsemassa kirkon oven aukioloajan päätyttyä.
  • Ei mikään abloy-avain. Vimpelin kirkon avaimella on pituutta ja painoa.

Tiekirkko on toisenlainen taukopaikka

TIEKIRKOT ovat tavallisia evankelisluterilaisia ja ortodoksisia kirkkoja, jotka tarjoavat matkailijoille erilaisen levähdyspaikan aina kesäkuun alusta elokuun puoliväliin asti.  Samalla saa tilaisuuden nähdä upeaa arkkitehtuuria, kuulla tarinoita paikallisesta historiasta tai hiljentyä hetkeksi omien ajatustensa äärellä. Osa Tiekirkoista on avoinna ympäri vuoden.

Järviseudun alueen kirkoista Tiekirkkoina toimivat Alajärven, Lehtimäen ja Vimpelin kirkot. Alajärven Gabrielin kirkko on auki 19.8. saakka sunnuntaista perjantaihin kello 11–18 ja lauantaisin kello 11–16. Lehtimäen kirkko on auki 12.8. asti arkisin kello 11–16. Vimpelin kirkko on auki 19.8. saakka arkisin kello 9−15. Lappajärven kirkko ei toimi Tiekirkkona, mutta se on auki heinäkuun loppuun asti arkisin kello 10−15.

Lea ja Simo Kivijärvi Salosta poikkesivat Vimpelin pyöreässä kirkossa matkallaan Kilpisjärveltä kotiinsa. Kyseessä oli heidän 27. vaelluksensa Lapissa.

−Vain kerran aiemmin on ollut mäkäräisiä yhtä paljon kuin nyt, totesi Simo Kivijärvi.

Pariskunta on vuosien varrella poikennut useinkin Tiekirkoissa ajomatkoillaan pohjoiseen. Tällä matkallaan he kävivät myös Hetan kirkossa Enontekiöllä. 

Lisätietoa tiekirkoista löytyy nettiosoitteesta www.tiekirkot.fi

Kaija Hurmerinta

Jaa juttu: