Sprinttisuunnistus kirmattiin Vimpelin keskustassa

Miika Luomala leimaamassa lähtöpaikalla.
Miika Luomala leimaamassa lähtöpaikalla.
Julkaistu:
Kategoria:
Aihe:
rastit voi kiertää vielä ainakin viikonlopun ajan omatoimisesti. Kartat löytyvät kuulemma postilaatikosta Saarikentän edustalta.
rastit voi kiertää vielä ainakin viikonlopun ajan omatoimisesti. Kartat löytyvät kuulemma postilaatikosta Saarikentän edustalta.

SUOSITTU kaupunkisprinttisuunnistus starttasi Vimpelissä torstaina Saarikentän edustalta. Sakari Takala Järviseudun Rastista selvittää, että Vimpelin keskustan alueelle oli sijoitettu yhteensä 18 rastia. Ratoja oli tarjolla kaksi: A-rata oli pituudeltaan 4,1 km ja B-rata oli 2,9 km. Radat on mahdollista suunnistaa omatoimisesti vielä viikonloppunakin pelkillä rastilipuilla.

Riitta Kuoppala Lappajärveltä ja tytär Minna Kuoppala Evijärveltä olivat suunnistustapahtuman ensimmäisiä osallistujia. He kertovat harrastavansa suunnistusta ja ottavansa mielellään osaa kisoihin. Minna Kuoppalalla on takana jo 21 Venlojen viestiä Jukolan kisoissa. Riitta Kuoppalalle niitä on kertynyt viisi.                                 

–Kaupunkisuunnistus on suunnistuksellisesti samanlaista kuin metsässä, mutta ympäristönä metsä on ehkä vaikeampi, Minna Kuoppala arvioi.

Sprinttisuunnistukseen osallistuneet vimpeliläiset Jonna Puusaari ja Miika Luomala ovat innokkaita iltarastien kävijöitä. Niissä he suunnistavat C-rataa, joka on ollut sopiva myös lapselle. Viimeksi he olivat iltarasteilla Lakiksen maastossa.

–Kuljemme hissukseen, katselemme maisemia ja välillä saatamme poimia mustikoita, kertoo Puusaari.

Vimpelin kaupunkisprintti oli harjoituskisa, jollaiseen on matala kynnys aloittelijankin tulla mukaan.             

–Helpompi maasto, eikä ole haittaa ötököistä tai käärmeistä, selventää Takala. Sprinttisuunnistuksessa mennään yleensä kovaa, mutta Takala suosittelee aloittelijalle kävelyvauhtia. Jos suunnistusharrastuksen aloittaminen kiinnostaa, kannattaa seurata Järviseudun Rastin nettisivuja. Myös yhdistyksen Facebook-sivuilta löytyy tietoa suunnistustapahtumista.

–Suunnistus on hieno harrastus, kannustaa Takala.

Kaija Hurmerinta

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti