• Kivijärvenkylä kutsuu entiset ja nykyiset asukkaansa tapaamiseen kylän uimarannalla lauantaina 2.7. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.
  • Muistoja ja tuttuja kasvoja löytyy niin kyläkirjasta kuin kotialbumien luokkakuvistakin. Tämä Pesosen valokuvaamon ottama kuva on vuodelta 1964.

Entiset ja nykyiset kivijärvenkyläläiset kohtaavat

Kivijärvenkylän kyläyhdistys kutsuu koolle kaikki entiset ja nykyiset kivijärvenkyläläiset koolle kylän uimarannalle lauantaina heinäkuun 2. päivänä kello 13 alkaen. Luvassa on leppoisaa yhdessäoloa, kahvittelua ja makkaranpaistoa. Lisäksi on mahdollisuus uida ja saunoa, joten kannattaa lähteä liikkeelle koko perheen voimin. Tapahtuma on osa Evijärvi-viikon ohjelmaa.

Evijärven Kivijärvenkylä on mukava pieni maalaiskylä kantatie 63:n varrella. Kylässä harjoitetaan maa- ja metsätaloutta, urakointia ja monenlaista pienyritystoimintaa. Kylätoimikunta Kivijärvenkylään perustettiin huhtikuussa 1989 ja yhdistykseksi rekisteröidyttiin vuonna 2001.

Kylän kaksiopettajainen koulu lopetti toimintansa 1990-luvun puolivälissä. Kokoontumispaikkana palvelee edelleen vuonna 1961 rakennettu nuorisoseurantalo. Seura oli tunnettu näytelmätoiminnastaan, ja viimeisimpänä spektaakkelina hauskuuttivat Kivijärvenkylän kivat ja kovat, joista on video nähtävissä JL kyläkanavassa YouTubessa.

Eniten väkeä kerää nykyään kirkasvetinen Kivijärvi. Järven kunnostus talkootyöllä ja hankerahoituksella oli iso voimanponnistus 1990-luvun alussa. Suosittu järvi tunnetaan myös Eurojärvenä, vaikka virallinen nimi on Kivijärvi ja sitä kylä toivoisi myös käytettävän.

Kivijärvenkylän kyläkirja julkaistiin 30 vuotta sitten ja sen lehdiltä voi lukea tarinan jos toisenkin kylän menneisyydestä. Kirjaa on jäljellä vielä jonkin verran ja sitä on myynnissä kyläläisten kohtaamisessa 2.7.

Jaa juttu: