Alajärven 4H houkuttelee pienelle metsäretkelle - tehtäväradan voi kiertää vielä kesälläkin

ALAJÄRVEN 4H-yhdistyksen LuontoOn-hanke järjestää koko perheelle tarkoitetun pienen metsäretken Suomen Lasten Metsäretkipäivänä 13.5. kello 17.00-19.00.

Pieni metsäretki järjestetään Alajärven keskustassa 4H-yhdistyksen toimitilojen, 4H-kellarin, läheisyydessä olevassa metsikössä. Kokoontuminen 4H-kellarille, osoitteessa Paavolantie 1, Alajärvi. 

Tapahtumassa esitellään ja kierretään metsikköön tehty Pieni metsäretki-tehtävärata, jossa on luontoon liittyvää toimintaa ja tehtäviä. Pieni metsäretki-tehtävärata jää metsikköön kaikkien kierrettäväksi elokuun loppuun asti eli Pienellä metsäretkellä voi käydä milloin tahansa, vaikka keskellä yötä. Tapahtumassa esittelyssä myös luonnon tutkimiseen tarkoitetut LuontoOn-reput, jotka ovat kaikkien lainattavissa Alajärven ja Lehtimäen kirjastoista. 

Tapahtumassa on mehu- ja keksitarjoilu. 

Suomen lasten metsäretkipäivää organisoi Helsingin yliopiston Kasvatustieteiden osaston biologian didaktiikan tutkimusryhmä. LuontoOn-hankekokonaisuutta totetuttaa Alajärven 4H-yhdistys Aisaparin kautta Maaseuturahaston tuella (2021-2022). LuontoOn mahdollistaa repullisen reipasta luontoseikkailua, jota kuka tahansa voi hyödyntää tutkimusretkillään ihmeelliseen luontoon sekä järjestää lapsille, nuorille ja perheille myös kerho- ja leiripäiviä.  

Mari Kaunisto 

Jaa juttu: