Järvi-Pohjanmaan Ratsastajien nuoret ponnistavat kohti kansallista kärkeä

Viivi Hämeenniemi, Viivi Petäjämäki, Irina Hernesniemi, Aurora Hernesniemi, Emilia Kujala, Sara Korpela ja Ninni Sadeharju palkittiin Järviseudun Ratsastajien kevätkokouksen yhteydessä viime vuoden saavutuksista ja ansioista.
Viivi Hämeenniemi, Viivi Petäjämäki, Irina Hernesniemi, Aurora Hernesniemi, Emilia Kujala, Sara Korpela ja Ninni Sadeharju palkittiin Järviseudun Ratsastajien kevätkokouksen yhteydessä viime vuoden saavutuksista ja ansioista.

Julkaistu:

10-vuotiaalla seuralla on useita aktiivisesti alue- ja kansallisella tasolla kilpailevia nuoria kouluratsastajia, jotka ovat menestyneet viime vuoden aikana ja osallistuvat Suomen Ratsastajainliiton liittovalmennuksiin. Kaikkien tähtäimessä ovat oman ikäluokan kärkisijat, SM-kisat ja maajoukkuepaikat. Ilon aihe seurassa on myös se, että Järvi-Pohjanmaan Ratsastajat sijoittui kouluratsastuksen Pohjanmaan aluecupeissa viidenneksi alueen 22 seurasta.

Vuoden menestyjänä palkittiin Irina Hernesniemi, Lappajärvi, vuoden poniratsastajana Aurora Hernesniemi, Lappajärvi, vuoden junioriratsastajana Viivi Hämeenniemi, Alajärvi ja vuoden tulokkaana Viivi Petäjämäki, Alajärvi. Laatuponikilpailun voittajana palkittiin Ninni Sadeharju Lappajärveltä ja Emilia Kujalaa, Alajärvi, ja Sara Korpelaa, Lapua, muistettiin heppakerhon ohjaamisesta. Irina Hernesniemi voitti myös seura-rankingin. Sijoilla 2.–6. olivat Viivi Hämeenniemi, Aurora Hernesniemi, Viivi Petäjämäki, Riina Vainionpää ja Sara Korpela.

–Olen tosi iloinen näiden nuorten menestyksestä. Se kertoo heidän ahkeruudestaan ja motivaatiostaan. Kun on vahva motivaatio, jaksaa puskea eteenpäin. Menestyminen vaatii paljon treeniä ja taustatyötä, jota tehdään haastavissa olosuhteissa säästä riippumatta, päivittäin, kertoo seuran perustajajäsen ja puheenjohtaja Ann-Lis Kivipelto.

–Laji on kova, ja vaatii myös taustajoukoilta paljon panostusta, vaikka tyttö onkin se, joka tekee taiat satulassa.

Siksi hän haluaa, että este- ja kouluratsastuksen tunnettuus lisääntyisi.

–Kun kysyin Alajärven lukiosta vuonna 2019, voisiko ratsastusharrastuksesta lukea hyväksi liikunnan kurssin. Se on mahdollista sellaisille, jotka osallistuvat säännölliseen valmennukseen ja harjoitteluun, esimerkiksi pesäpalloilijoille ja jääkiekkoilijoille. Se ei ollut mahdollista ratsastajan tapauksessa, joka osallistuu Suomen Ratsastusliiton valmennusrenkaaseen, saa kotivalmennusta kerran tai kaksi viikossa ja tekee hevosen eteen töitä päivittäin. Tämä johtunee varmasti nimenomaan siitä, ettei lajia tunneta eikä ymmärretä. Kyse on lajista, joka vaatii sisua, se on myös hyvä urheilumuoto: ei vain sitä, että satuloidaan hevonen ja lähdetään kävelylle metsään.

RATSASTUSSEURAN roolin Kivipelto näkee mahdollistajana.

–Seura voi olla hyödyksi siinä kohtaa, kun harrastajasta tulee hevosen omistaja ja aletaan treenata määrätietoisemmin. Kilpailemista ei edellytetä, mutta valmennus ja ratsastajan kehittyminen on aina satsaus hevosen hyvinvointiin. Seurassa voimme myös tukea ratsastajia, ohjata eteenpäin ja miettiä keinoja päämäärien saavuttamiseen. Jos kaipaa yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä, seuran kautta sitä on mahdollista saada.

Seuralla on kolme nimikkovalmentajaa, joista yksi, Riina Vainionpää, asuu Järviseudulla. Myös Susanna Kupari ja Hillevi Huttunen ovat alan luottohenkilöitä. Aktiivista valmennustoimintaa toteutetaan Hoiskon Hevostilalla. –Yhteistyö on ollut tärkeä juttu meille, monien jäsenten hevoset ovat siellä, sinne on voitu kokoontua harjoittelemaan ja siellä pääsee talvella maneesiin.

Nuoret ratsastajat voivat ottaa roolimallia seuran aiemmin menestyneistä ratsastajista kuten Juuso Hämeenniemestä, Eveliina Havisesta ja Riina Vainionpäästä, joilla on SM-mitaleitakin palkintokaapeissaan.

Järvi-Pohjanmaan Ratsastajilla on noin 50 jäsentä Alajärveltä, Lappajärveltä, Vimpelistä ja lähikunnista.

UUSI kisakausi on jo avattu ja ensimmäiset sijoitukset kerätty. Jäsenet ovat toivoneet tälle vuotta match showta ja kisoja. Niiden toteutuminen vaatii ison työn ja tuomareiden saamisen maakunnasta. Nuorille ratsastajille on luvassa heppakerhoa.  

–Pienille lapsille se voi olla ensikosketus hevosteluun ja ihanista, kannustavista ohjaajista jää aikuisiälle kantavia muistoja, totesi Kivipelto kiittäessään Emilia Kujalaa ja Sara Korpelaa viime kesästä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.