• Kauhavalla pohditaan Markku Lumion erottamista tai siirtämistä toisiin tehtäviin. Arkistokuva.

Asiaton käytös johti luottamispulaan

KAUHAVAN kaupunginhallitus päätti 19. huhtikuuta yksimielisesti esittää kaupunginvaltuustolle tilapäisen valiokunnan asettamista kaupunginjohtaja Markku Lumion irtisanomiseksi tai siirtämiseksi muihin tehtäviin.

Lumioon ei enää luoteta, kerrotaan kaupungin samana päivänä julkaisemassa tiedotteessa. Kaupunginvaltuuston ryhmien selkeä enemmistö on ilmoittanut luottamuspulasta kaupunginjohtajaa kohtaan.

–Luottamuspulan syy on se, että kaupunginjohtajan arviointikyky on pettänyt aivan äskettäin vuorovaikutustilanteessa, kaupunginhallituksen antamasta selkeästä ohjeistuksesta huolimatta, kerrotaan tiedotteessa.

Tapaus liittyy asiattomaan käyttäytymiseen, jonka toi esiin nainen. Lumio itse ei ole kommentoinut, mistä asiattomassa käytöksessä oli kyse tai koska se tapahtui. Kaupunginhallituksen puheenjohtajisto on kuullut osapuolia.

Kaupunginvaltuusto käsittelee hallituksen esityksen kokouksessaan 9. toukokuuta.

Lumio on ilmoittanut jatkavansa töitään kaupunginjohtajana luottamuspulasta huolimatta. Hän on kiistänyt huhun, jonka mukaan hän olisi jo ehtinyt jättää eroilmoituksensa ja vetänyt sen myöhemmin pois.

Jaa juttu: