Viimeksi jätelautakunnan alueen ympäristösihteerit ovat kehottaneet kirjeitse kyseessä olevia kiinteistöjä liittymään järjestettyyn jätehuoltoon välittömästi, mutta kuitenkin tiettyyn päivämäärään mennessä.
–Päivämäärä vaihtelee kunnittain, esimerkiksi Alajärvellä päivämäärä oli 28.2.2022, kertoi ympäristösihteeri Sonja Maanselkä.
–Lisäksi kehotuskirjeessä on ohjeistettu, miten järjestettyyn jätteenkuljetukseen liitytään ja minkälaisin ehdoin ja perustein sopimuksia tulisi tehdä ja lisätty jätehuoltorekisteriin hyväksyttyjen jätteenkuljettajien yhteystiedot. Liittymisestä on myös pyydetty ilmoittamaan ympäristösihteerille, joka puolestaan pitää jätelautakuntaakin ajan tasalla asioista.
Järviseudun jätelautakunta on pyytänyt ympäristösihteereitä esittämään 30.4.2022 mennessä, mitä liittymättömien kiinteistöjen tilanteen suhteen on tehty. Ympäristösihteerit eivät ole vielä toimittaneet kaikkia tietojaan näistä kiinteistöistä Järviseudun jätelautakunnalle.
–On kuitenkin tiedossa, että moni näistä kiinteistöistä on liittynyt järjestettyyn jätteenkuljetukseen kehotuskirjeen jälkeen. Uhkasakon määrää aletaan miettiä sellaisille kiinteistöille, jotka eivät ole vielä ympäristösihteerin kehotuskirjeenkään jälkeen liittyneet järjestettyyn jätteenkuljetukseen.
Uhkasakon on oltava riittävä, mutta ei ylimitoitettu. On huomioitava velvoitteen hoitamisesta aiheutuvat kulut ja asiakkaan maksukyky. Uhkasakon on tarkoitus olla juokseva, eli peruserä tiettyyn päivään mennessä ja määräajan jälkeiseltä ajalta tietty määrä maksettavaksi.