Pääsiäisherkut suoraan tuottajilta

Reko Järvilakeudesta pääsee tilaamaan muun muassa paikallista juustoa pääsiäisherkuksi.

Lähiruuan tuottajat ja valmistajat laittavat myynti-ilmoitukset facebookiin Reko Järvilakeus -ryhmään, jossa asiakkaat tekevät tilaukset. Tuottajat toimittavat tilaukset reiteille sovitun aikataulun mukaisesti ja mukana voi olla myös ylimääräistä ostettavaa.

Ruralia-instituutin Askel-hanke – Asiakaslähtöisyyden kehittäminen lyhyissä jakeluketjuissa – on pureutunut erilaisiin elintarvikkeiden jakeluketjuihin.

–Kuluttajien kiinnostus innovatiivisiin elintarvikkeiden jakeluketjuihin on kasvanut huomattavasti. Etelä-Pohjanmaata ei turhaan kutsuta ruokaprovinssiksi – Reko-renkaitakin täällä on jo yksitoista, sanoo hankkeen koordinaattori Hannele Suvanto.

Kuluttajat arvostavat sitä, että elintarvike on turvallinen, tuore ja lähellä tuotettu. Silloin alkuperä tunnetaan eikä tuote ole pitkälle prosessoitu lisäaineiden voimin. Rekosta pääsee ostamaan myös sellaisia paikallisia erikoisuuksia, joita ei kaupan hyllyltä löydy.

Mainos

Lähiruoan myynti- ja jakelumalli REKO:ssa (Rejäl konsumtion – Reilua kuluttamista) kuluttajat tilaavat lähiruokatuottajilta ruokaa suoraan ilman välikäsiä Facebookin kautta. Ryhmät toimivat vapaaehtoisvoimin eivätkä ylläpitäjät saa työstään palkkiota.

Reko Järvilakeus perustettiin marraskuussa 2015 ja jäseniä on 3 600. Ryhmän ylläpitäjinä toimivat Annika Kujanen, Sari Ranta ja Päivi Kultalahti. Liity ryhmään ja tee tilaus.

Päivi Kultalahti

Mainos

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti