Suurimmat peuratiheydet tavattiin Kuortaneen, Menkijärven ja Lapuan välisellä alueella, sekä Kauhavan, Jepuan ja Kortesjärven välisillä kallioisilla jäkäläkankailla. Myös Kruunupyyn ja Lestijärven alueella talvehti joitain kymmeniä peuroja. Pohjoisimmat talvehtijat löydettiin Kestilästä, kun eteläisimmät peurat havaittiin Kuortaneen ja Alavuksen välillä. Vasojen osuus Suomenselän peurakannasta on 13 prosenttia, joka on samaa tasoa kuin viime vuonna ja tavanomainen.
−Soini-Ähtäri-Karstulan alueen peuraesiintymästä löydettiin 37 peuraa, joista vasoja oli 16 prosenttia. Tämän alueen peurakanta on ilmeisesti myös kasvussa ja Suomenselän suurempi metsäpeurakanta on leviämässä tälle alueelle pantapeuraseurannan ja syyshavaintojen perusteella, kertoo tutkija Antti Paasivaara Lukesta.
Luken metsäpeurojen lentolaskennat tehtiin Suomenselällä 15.2 – 22.2.2022 välisenä akana osana MetsäpeuraLIFE-hanketta. Laskentaolosuhteet olivat laskennalle erinomaiset: aurinkoista lentosäätä ja lunta oli riittävästi, mikä auttoi jälkien ja peuralaumojen havainnoinnissa.
Laskenta-alueet määräytyivät esikartoituksen avulla, joka perustui metsäpeurojen GPS-pannoista saatuihin havaintoihin sekä Metsähallitukselta, Riistakeskukselta ja yleisöltä saatuihin havaintoihin.
Luonnonvarakeskus kiittää kaikkia metsäpeurojen havainnointiin osallistuneita.