Joka toinen pcr-koronatesti on nyt positiivinen

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella todettiin menneellä viikolla terveydenhuollon pcr-testillä yhteensä 1275 koronatartuntaa, joista 484 viime viikonlopun aikana. Varmennettujen tartuntojen kokonaismäärä on nyt 14867.

Kotitestillä todetut tartunnat eivät näy terveydenhuollon tilastoissa. Koronatapausten kokonaismäärän arvioidaan olevan neli–viisinkertainen terveydenhuollon pcr-testeillä todettuihin tapauksiin verrattuna. Jätevesiseurannassa koronaviruksen määrä jatkuu tasaisesti korkealla tasolla.

Selvitetyistä tartunnoista suurin osa tulee perhepiiristä tai jää epäselväksi. Joukkoaltistumisia tapahtuu edelleen hyvin runsaasti muun muassa hoivakodeissa, työpaikoilla, koululuokissa ja päiväkotiryhmissä.

14 vuorokauden ilmaantuvuus varmistettujen testien osalta on nyt  1411 / 100 000 asukasta, 7 vuorokauden ilmaantuvuus 664 / 100 000 asukasta.

Viime viikolla otettiin yhteensä 2686 pcr-testiä. Positiivisten koronatestien osuus on noussut edelleen: viime viikolla 50 % otetuista pcr-näytteistä osoittautui positiivisiksi.

Sairaalahoidon tarve jatkuu korkeana alueellamme. Erikoissairaanhoidossa on tällä hetkellä 19 koronapotilasta. Terveyskeskusten vuodeosastoilla on peräti 28 koronapotilasta.

Mainos

Lähes puolet erikoissairaanhoidossa hoidetuista koronapotilaista on ollut täysin rokottamattomia. Tehohoidossa hoidetuista koronapotilaista rokottamattomia ovat olleet lähestulkoon kaikki.

Etelä-Pohjanmaan rokotuskattavuus yli 18-vuotiaiden osalta: 87,5 % on saanut 1. rokotuksen, 85,1 % 2. rokotuksen ja 58,0 % myös 3. rokotuksen.

Koko Suomessa yli 18-vuotiaista 88,7 % on saanut 1. rokotuksen, 86,2 % 2. rokotuksen ja 60,3 % myös 3. rokotuksen.  

Etelä-Pohjanmaalla ollaan 1. ja 2. annosten osalta noin 1 % ja 3. annosten osalta noin 2 % maan keskiarvoa jäljessä.

Koronarokotukset ovat edistyneet kaikissa alueemme kunnissa. Lähes kaikissa kunnissa jo yli puolet yli 18-vuotiaista on saanut 3. rokoteannoksen.

Koronatilannetta ja alueen rokotustilannetta voi seurata sairaanhoitopiirin koronasivustolla www.epshp.fi/korona     

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.